Les Mills live Amsterdam & het Jaz hotel

0

15 oktober was Les Mills Live Amsterdam, hét fitness event, in de Ziggo Dome en GOOYF was present! Maar first things first. Omdat we de avond ervoor al een meeting hadden in Amsterdam, en vroeg opstaan nog steeds lastig blijft voor Renate en mezelf (Anne is inmiddels een doorgewinterde vroege vogel), besloten we er ook te overnachten. De keuze viel al snel op het Jaz Hotel, tegen de Ziggo Dome aan en daarmee reuze praktisch, maar ook nog eens een super strak design, van alle gemakken voorzien en een ontbijtbuffet waar je graag je bed voor uit komt!

We kwamen helaas pas heel laat aan in het Jaz hotel, waardoor we eigenlijk zo moe waren dat we het liefst meteen wilde gaan slapen. De “smooth operater” zo vertelde ons het T-shirt van de vriendelijke medewerker achter de balie, gaf ons een sleutel mee en legde uit waar we moesten zijn. Iets minder smooth dan zijn shirtje deed vermoeden stuurde hij ons naar de verkeerde kamer, maar dat werd snel opgelost 😉 Eenmaal op de juiste kamer stonden er 3 tasjes voor ons klaar met een mooi magazine en een persoonlijk kaartje.

img_2564 img_2563 Jaz hotel

De kamers hebben een strak design met een prachtige afbeelding achter het bed. Een badkamer met een apart toilet en een heerlijke stortdouche, en de bedden waren ook top! Jaz heeft veel aandacht besteed aan de geluidsinstallatie op de kamers. We waren er te laat om nog uit te vogelen hoe dat werkte. Hop hop naar bed, morgen weer vroeg dag!

Het ontbijtbuffet liet niets te wensen over. Vers brood, crackers, hangop met any topping die je maar kunt bedenken, vleeswaren, zoetigheden, eitjes, sapjes, the whole shebang. Daar worden wij blij van! En zo fijn dat we direct op de plaats van bestemming waren voor het event. Dat maakte het wel erg relaxed allemaal. We konden zo ons tasje met een splinternieuwe Reebok outfit ophalen aan de balie, om nog lekker op onze eigen kamer even om te kleden.

Jaz hotel Jaz hotel

img_2770  img_2584 Jz hotel

Ready to go verzamelden we met een deel van ons team en nog meer bekende “fitfriends” om te beginnen met een lesje bodypump. Wat een spektakel is dat toch in zo’n mega zaal vol sportievelingen, een tal van instructeurs op het podium, knallende muziek en een lichtshow om de sfeer nog meer kracht bij te zetten. Als je al geen zin had om aan de bak te gaan dan had je het op dat moment toch! Echt heel gaaf! Het tempo ligt hoog, je spieren verzuren maar toch zet je door. Man wat was dat weer leuk!

img_2763 img_2759 img_2765 img_2764 img_2761 img_2760 img_2758 img_2757

Na de bodypump hadden we even pauze. Tijd om bij te kletsen, eten, gratis massages, eten, shoppen en had ik eten al gezegd? Voldoende gezonde keuzes bij la place, maar ik nam stiekem ook een bananenbrood mee om rond te delen. Weer voldoende energie voor een lesje Grit strength. Lees; een half uur helemaal stuk gaan. Ik geloof dat ik nog nooit zo veel squats in een half uur gedaan heb. In een razend tempo werden we weer in het zweet gewerkt. Heerlijk!

Na de Grit training was het tijd voor een lezing van Vivian Reijs. Zij is orthomoleculair voedingscoach, gewichtsconsulent, hormoontrainer en spreker. Haar grootse passie is mensen inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezond gewicht. Ik ging er niet helemaal blanco in eerlijk gezegd. We wonen vaker lezingen bij en verdiepen onszelf natuurlijk ook goed in het thema gezonde voeding en wat het doet met je lichaam en je gewicht. Ik was dus erg benieuwd of ik iets nieuws zou leren.

Iets nieuws heb ik er niet geleerd. Veel van de dingen die ze vertelde passen wij van GOOYF al toe zelfs. Echter wist ze haar standpunten niet goed te onderbouwen en zei ze ook dingen die niet kloppen of niet op de doelgroep van toepassing waren. In de volle zaal waren slechts 2 mensen die wilde afvallen. De meerderheid was tevreden met hun lichaam/gewicht en weten maar al te goed hoe zij goed voor hun lichaam moeten zorgen in combinatie met het vele sporten. Vivian wist dat niet, bleek uit haar antwoorden op onze kritische vragen. En bleef zich focussen op afvallen door vooral geen gluten en maar minimaal zuivel te eten. Gelukkig weten wij inmiddels dat dit voor iedereen anders is en dat het vooral gaat om het creëren van een calorietekort. Iets waar Vivian niet zo in geloofde. Dikke prima, dan doen we allemaal lekker ons eigen ding! 😉

img_2679 Les mills one live Amsterdam Les Mills one live Amsterdam

We sloten de dag af met nog een lesje bodybalance. Helemaal zen worden met yoga moves en rustgevende muziek. Vooral Bart was helemaal in zijn element 😉 Moe maar voldaan besloten we de dag nog samen af te sluiten met een heerlijke salade bij Sla. Thank you Jaz hotel voor een heerlijke overnachting en Les Mills & Reebok voor weer een geweldige sportieve dag! We zijn er de volgende keer graag weer bij!

 

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld