Koningsdag soep moet pompoen, wortel en bloemkool

0
Soep kan altijd. Of het nu een lekker licht groentesoepje is in de lente, een koude gazpacho in de zomer of een romige pompoensoep in de herfst. Deze keer presenteer ik jullie, in het kader van Koningsdag (dat duurt nog maar 23 dagen!) een oranje kleurig super gezond soepje.
Het is gebaseerd op een recept uit het boek ‘Lekker Miljuschka’ wat boordevol lekkere recepten staat. Het ene gezond, het andere ongezond, maar dat is dus ook precies wat ik leuk vind.
Deze soep is Get Out Of Your Fatsuit proof en ik heb wat gevarieerd op het originele recept.
Wat je nodig hebt is het volgende:
– 1 flespompoen
– 3 winterpenen
– 1 bloemkool
– eetlepel kokosolie
– 1 ui
– 1 liter groentebouillon
– 800 ml kokosmelk
– 5 cm gember (geschild)
– snufje cayennepeper
– eetlepel laos (te koop in iedere supermarkt, bij de kruiden)
En de bereiding is als volgt:
Snijd de pompoen met schil en al in blokjes. Doe hetzelfde met de winterpenen en de bloemkool.
Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de ui eventjes. Voeg dan de loas toe, de gember in stukjes en het snufje cayennepeper. Voeg daarna de groentes toe.
Schenk dan de kokosmelk erbij, 1 liter water en twee blokjes bouillon.
Als het gekookt is en de wortel en pompoen zijn zacht pureer je het. Ik vind koriander super lekker en dat is top als garnering over deze soep.
Super gemakkelijk en lekker, aanradertje!
Share.

Over de schrijver

#business #joiedevivre #sporty #bezigbijtje #media

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld