Kokosrijst met pecannoten, kip & gegrilde groenten

0

Het grootste gedeelte van mijn boodschappen doe ik bij Jumbo en Albert Heijn, en altijd als ik er ben, kijk ik of ze een nieuw magazine uit hebben. Altijd leuk om de nieuwste producten in de schappen te checken, food foto’s te kijken (inspiratie) en recepten te lezen (nog meer inspiratie!). Ook al ben ik dan een ‘foodie’ en bovengemiddeld veel met eten bezig, ook ik vind het soms fijn een beetje op weg geholpen te worden. Want elke dag komt de grote vraag ‘wat eten we vandaag’ weer terug…

Zo zag ik laatst in Jumbo Magazine een recept voor ‘zoet pittige kokosrijst met pecannoten’. Ik hou van rijst als avondeten en ik hou nog meer van kokos, dus dat dit recept voor mij een winner was kon ik van tevoren al wel voorspellen 🙂 Ik vond het inderdaad echt heerlijk, en daarom deel ik het recept met jullie!

 

Voor de kokosrijst heb je nodig (voor 2 personen):

  • 125 gram Lassie toverrijst extra
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1/4 tl kurkuma
  • 25 gram rozijnen
  • 15 gram grof gehakte pecannoten
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 el grof gehakte koriander
  • optioneel: 1/4 rode peper in ringetjes (ik liet dit weg)

Recept:

Breng de rijst met de kokosmelk, het water, de kurkuma, de rozijnen en optioneel de peperringetjes aan de kook. Roer de rijst als hij kookt goed om, en kook 8 minuten. Neem de pan daarna van het vuur, giet af en laat de rijst 15 minuten staan met het deksel op de pan.

Rooster intussen de pecannoten en de kokosrasp in een koekenpan tot de kokos lichtbruin kleurt. Serveer de rijst met de kokosrasp, pecannoten en gehakte koriander.

Het zoete van de kokos, de rozijnen en de pecannoten combineert perfect met de rijst en de kurkuma die erin verwerkt zit. Koriander: you hate it or you love it, ik heb het inmiddels leren waarderen en kan wat mij betreft dus niet ontbreken bij dit gerecht!

Ik bakte er kipfilet bij en grof gesneden courgette en rode paprika die ik wokte in wat olijfolie. Een maaltje wat zeker vaker op mijn tafel gezet gaat worden!

 

 

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld