Kleurrijke Buddha Bowl diner recepten: lekker en gezond

0

Buddha Bowls, het is de trend van 2017 dus je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op Instagram. Grote kommen met kleurrijk eten. Veel groenten, vaak vegetarisch. Maar dat hoeft niet perse, ook met vlees of vis combineert het prima. Het is de perfecte manier om je restjes op te maken! In een bowl vind je heel veel smaken bij elkaar, waar ik persoonlijk echt van hou. Zo raak je niet uitgekeken op je bordje en geniet je tot de laatste hap 🙂

Een Buddha Bowl bestaat over het algemeen uit een mix van granen, groenten, peulvruchten, eiwitten, kruiden en eventueel een zelf gemaakte dressing van bijvoorbeeld olijfolie en balsamico. Gebruik ik meestal niet, maar het is een optie!

Aan welke ingrediënten kan je allemaal aan denken?

  • Granen: (gekruide) couscous, bulgur of (noten)rijst. Maar ook zoete aardappelblokjes kan!
  • Groenten: courgette, paprika, veldsla, rucola, kiemen, spinazie, avocado, lente-ui
  • Bonen: sojaboontjes, kikkererwten
  • Eiwitten: tempeh, tofu, falafel, vegaballetjes of -burgers, (gerookte) zalm, tonijn, kip
  • Topping: pompoenpitten, sesamzaadjes, humus, dressing

Hier onder een aantal voorbeelden van mijn bowls. Combineer er rustig op los, vind uit wat jij de lekkerste combinatie vindt, en laat het ons weten!

Couscous met rozijntjes, rucola, geroosterde paprika en courgette, sojaboontjes en een falafelburger uit de airfryer

 

Rijst, geroosterde paprika en courgette, spinazie, sojaboontjes en tempeh gemarineerd in sojasaus en olijfolie, uit de airfyer

 

Spinazie, paprika, avocado, tomaatjes, lente-ui, kiemen, gekruide couscous, humus en falafel

 

 

Maartje's recepten: Havermoutcups van Uit Pauline's Keuken!
Hotspot in Breda: Koffiebar Sowieso - Win een lunch voor 2 personen! (AFGELOPEN)
Share.

Over de schrijver

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld