Hotspots: biologisch restaurant Gys in Rotterdam

0

Vega is hip. Vroeger had vegetarisch eten een geitenwollensokken imago, maar tegenwoordig loopt ook de hippe jongere weg met dit eetpatroon. Meike schreef al eens een blog over vegetarisch zijn in combinatie met sport, en Maartje deelde haar drie favoriete lunch recepten.

Zelf eet ik ook graag vegetarisch, ook als ik uit eten ga. Een van mijn favoriete hotspots in Utrecht is dan ook Gys. Een biologisch restaurant met een geweldige menukaart waar voornamelijk vegetarische of zelfs veganistische gerechten op staan. Voor de duidelijkheid: ze hebben dus wel vlees en vis gerechten, maar deze zijn in de minderheid. Handige info voor als je je man mee wilt nemen 😉

Sinds kort heeft Gys een tweede vestiging in Rotterdam. En hoe leuk was het dat Gys Rotterdam een foodie event voor bloggers organiseerde waar de nieuwe kaart geproefd mochten worden, en dat Anne en ik daar voor uitgenodigd werden! Gezelligheid met andere bloggers én lekker eten, dat laten wij ons geen twee keer zeggen! Op zondagmiddag gingen wij dus naar Rotterdam..

Restaurant Gys Rotterdam3
En Gys flikt het weer hoor. De nieuwe kaart is to-die for <3 Gelukkig hoefden we niet te kiezen uit het menu, maar kregen we vijf (!) gangen met elk twee gerechtjes. We hebben zo ongeveer heel de menukaart geproefd dus 😉

Wat dacht je van:

  • Spaghetti van courgette met tomatensaus en een linzenballetje gekruid met oregano, knoflook en citroen.
  • Herfstsoep van pompoen, zoete aardappel, wortel, ui en knoflook, sojaroom, anijs, kerrie en koriander.
    Restaurant Gys Rotterdam
    En onze twee favorieten:
  • Kapsalon van gekruide zoete aardappel, gekruide tempeh, vegan kaas, knoflook en sambalsaus.
  • En een mini sojabonen-rijstburger van sojabonen, pandan rijst, kerrie, oregano, tomaten, rode pepers en limoensap.

Restaurant Gys Rotterdam 2

Loopt het water bij jou ook in de mond? Bij mij wel weer!

Ben je in Rotterdam, breng dan zeker een bezoekje aan deze hippe hotspot. Je zult er geen spijt van krijgen! Gys is elke dag open van 10.00 tot 21.30 uur en je vindt ze aan de Nieuwe Binnenweg 182.

www.gysrotterdam.nl

 

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld