Het succesverhaal van Linse

0

Toen Frauke me vroeg om mijn transformatie te delen was ik ontzettend enthousiast en vereerd. Ik volg GOOYF al een tijdje dus ik vind het echt heel bijzonder dat ik mijn verhaal hier nu mag delen.

Ik ben Linse, 25 jaar, goudsmid, gék op eten en van nature geen fitgirl. Als kind was ik super actief en altijd in beweging. Sporten was een vast onderdeel van mijn leven en ik heb behoorlijk lang op zowel atletiek als schaatsen gezeten. Mijn ouders hebben me opgevoed met gezond, vers, vaak biologisch eten dus ik had wél alles in huis om op te groeien tot een rasechte fitgirl. Toch is dat niet gebeurt.

Het probleem begon toen ik in de puberteit kwam en mijn hormonen op gingen spelen. Ik snoepte enorm veel en had regelmatig eetbuien. Mijn school stond vlak naast een supermarkt en in de pauze vlokten hele drommen studenten naar bovengenoemde supermarkt. Waaronder ook ik. School liep in die tijd niet heel lekker en dit zorgde voor veel stress waardoor ik alleen maar meer ging eten. Zakken chips, pakken koekjes, Ben & Jerry’s, pizzabroodjes, drop, je kan het zo gek niet bedenken of het ging op. In de jaren die volgden heb ik ontelbare keren geprobeerd af te vallen maar zonder resultaat. Af en toe viel ik wel een paar kilo af maar dan had ik een paar weken laten weer enorm eetbuien waardoor die kilo’s er binnen no-time weer aanzaten plus nog extra. Ik bleef maar aankomen tot de weegschaal uiteindelijk 123 kilo aantikte. Mijn zelfbeeld was op dat moment heel erg slecht en ik zat gewoon echt niet lekker in mijn vel. Ik was constant moe, had veel lichamelijke klachten en sporten deed ik al jaren niet meer.

voorfoto1 het succesverhaal van Linse

Toen ik vlak daarna in de zomer van 2014 te horen kreeg dat ik PCOS en insuline resistentie had was de maat vol. Het was duidelijk dat als ik zo doorging ik op een gegeven moment diabetes zou krijgen, iets wat ik absoluut niet wilde natuurlijk. Met een enorme tegenzin ben ik toen toch begonnen met gezonder leven. Suiker schrapte ik uit mijn voedingspatroon evenals kunstmatige zoetstoffen. Ik at zo min mogelijk koolhydraten, flink wat gezonde vetten zoals vis, avocado’s en noten en probeerde veel water te drinken. Calorieën hield ik me niet mee bezig. Súper chagrijnig werd ik van al dat lekkere ongezonde eten laten staan. Ik had er eigenlijk totaal geen zin in en had het constant koud. Echt gezellig was ik dus niet die eerste weken. Totdat ik na een tijdje resultaat begon te zien! Het getal op de weegschaal werd steeds een stukje lager, mijn broeken gingen losser zitten en ik voelde me stukken lekkerder. In een halfjaar tijd was ik ongeveer 23 kilo kwijt. Gemakkelijk was het nog steeds niet want suiker heeft een bijna onweerstaanbare lokroep voor mij en ik heb vaak op de bank bijna mijn vingers op zitten vreten om maar niet aan de chocolade te beginnen.

foodfoto2 het succesverhaal van Linse

Helaas kwam rond die tijd ook de gevreesde dip. Vier weken later eindigde de weegschaal 8 kilo hoger. Hier baalde ik natuurlijk enorm van en ik heb er dan ook echt om zitten huilen. Na een paar weken heb ik mezelf kunnen herpakken en ben ik verder gegaan met afvallen. Rond die tijd kwam ik bij de fysiotherapeut terecht in verband met al mijn lichamelijke klachten. Ik kreeg de opdracht om eens te beginnen met gewoon een kwartiertje te wandelen. Ook kreeg ik oefeningen mee om mijn spieren, vooral buikspieren, te gaan versterken. Mijn buikspieren, zo kwam ik achter bestonden niet (en ik heb ze echt nog heel hard gezocht, geloof me). De wens om weer dat fitte blije meisje van vroeger te worden werd steeds sterker en na op internet de Bikini Body Guide tegen te zijn gekomen van Kayla Itsines ben ik met deze gestart. Na een paar weken zag ik al veel verschil en merkte ik dat ik steeds sterker werd. Ondertussen had ik ook een instagram account aangemaakt waarop ik mijn vorderingen deelde. Het werkt(e) voor mij ontzettend motiverend om al die fitte lijven te zien.

sportfoto1 het succesverhaal van Linse

Via instagram kwam ik ook in aanraking met krachttraining en inmiddels 33 kilo lichter werd dat voor mij het volgende doel. Eentje die ik nu heb behaald! Al een aantal weken sta ik nu een paar keer per week in de sportschool gewichten te tillen en dat maakt me zó gelukkig. Dat ik dat nu kan had ik nooit meer gedacht. Ik heb een sport en voedingsschema van Health Advies Breda en dat bevalt prima! Voorlopig kan ik nog wel even hiermee aan de slag want na weer een dipje gehad te hebben zit er helaas weer een paar kilo aan. Maar dat geeft niet. Wat ik door de jaren heen heb geleerd is dat ik mijn doel kan en zál bereiken, zolang ik maar niet opgeef. Mijn streefgewicht ligt zo rond de 75 kilo en daarvoor moet er nog ongeveer 20 kilo af.

Het exacte gewicht doet er niet zo toe, het belangrijkste vind ik dat ik lekker in mijn vel zit en me goed voel. Dat is voor mij de beste motivatie. Sporten en gezond leven heeft me zoveel goeds gebracht. Mijn zelfvertrouwen is stukken groter en langzaamaan word ik weer mij. Mezelf vergelijken met anderen doe ik niet meer (tenzij ik een foto van Beyonce’s bolle bips voorbij zie komen ;p ) want ik heb gemerkt dat ik daar een stuk gelukkiger van wordt, dat is dan ook mijn tip aan jou. Jij bent jij. Zoals jij is er maar een. Probeer jezelf te accepteren zoals je bent want je mag er zijn. Zelfliefde is het sterkste uitgangspunt om te werken aan de beste versie van jezelf. Eentje die geniet van het leven, goed voor zichzelf zorgt en af een toe wat (of een zak) pepernoten naar binnen werkt.

nafoto2 het succesverhaal van Linse

Zonder mijn lieve tweelingzus die samen met mij is gaan afvallen en mijn ouders was het me nooit gelukt. Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik zulke lieve mensen om me heen heb die me onvoorwaardelijk steunen. Mijn fitjourney is nog lang niet klaar en zijn nog heel veel dingen die ik wel leren en doelen die ik wil bereiken dus voorlopig heb ik nog genoeg te doen!

Liefs Linse a.k.a. @twerking.for.tonys

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld