Het succesverhaal van Linda

0

Hoi! Ik ben Linda, 25 jaar en woon samen met mijn vriend in een dorp vlakbij Breda. Ik werk nu 4 jaar als doktersassistente en sinds kort ook als functioneel beheerder in een ziekenhuis in Rotterdam. Ik sport wanneer het mogelijk is 4 keer per week en eet het grootste gedeelte van de week healthy. 

Maar afgelopen jaren was mijn leven niet zo in balans als dat het nu is…

Toen ik 16 jaar was behaalde ik mijn HAVO diploma en startte ik als jongste leerling van dat jaar een versnelde opleiding tot verpleegkundige. Het eerste jaar ging ik als een speer, maar in het tweede jaar kreeg ik onverklaarbare klachten tijdens de nachtdiensten. De klachten werden steeds heftiger en ik werd doorverwezen naar de cardioloog. Ik bleek een heftige vorm van hartritmestoornissen te hebben, waarbij mijn hartritme uit het niets opliep naar 180-200 slagen per minuut.

Met medicijnen probeerde ik mijn leven weer op te pakken maar dit lukte niet. De opleiding ging slecht door diensten die ik niet kon draaien en uit eindelijk is besloten de opleiding te stoppen. Ik onderging 2 ingrepen in 4 maanden om te proberen mijn hartritmestoornissen te verhelpen. Beide behandelingen mislukten, en de artsen vertelden dat opnieuw behandelen geen zin zou hebben. Ik moest leren leven met de overgebleven ritmeproblemen…

BAM mijn wereld stortte in! Tijdens het revalidatietraject sportte ik met mensen van gemiddeld 60 jaar en ik besloot zelf uit te gaan vogelen wat ik verder ging doen. Emotie-eten was een feit, sporten lukte mij niet en er was NUL motivatie om door te zetten. Ik kwam in die periode 13 kilo aan. Anderen viel het niet zo op doordat ik 1,84m ben, en ik kon het redelijk goed verdoezelen met kleding (zwart is mijn favo kleur). Zelf voelde ik me er alles behalve fijn bij… Een lichtpuntje in deze periode: ik rondde een opleiding tot doktersassistente succesvol af, en ik werd aangenomen in het ziekenhuis waar ik nu nog werk.

Toen ik met een vriendin mee ging naar een groepsles Piloxing en ik mezelf tijdens de les in de spiegel bekeek, was de maat vol. Ik was klaar met hoe ik eruit zag en hoe lusteloos ik in het leven stond!

Ik ging groepslessen volgen zoals Piloxing, BodyPump & BBB, en de eerste kilo’s raakte ik kwijt. Voeding deed ik een beetje op gevoel. Op Instagram volgde ik steeds meer meiden die aan fitness deden en gezond aten, en ik raakte steeds meer geïnteresseerd in krachttraining en gezonde voeding. Ik deed ook nog een tijd mee aan FunXtion maar toen speelden de hartritmeproblemen weer op..  

Ik ging op zoek naar een goede balans voor fitness en mijn hartritme. Iedereen die ook opzoek is naar die balans in zijn/haar leven weet dat zo’n zoektocht veel ups en downs kent. Ook voor mij was het lastig maar ik zette door. Centimers opmeten en foto’s maken waren een stok achter de deur voor mij. Met de weegschaal had ik een haat-/liefdeverhouding dus die kreeg een minder prominent plekje in mijn leven. 

Over voeding heb ik in de periode van mijn transformatie veel geleerd. Ik was altijd ontzettend dol op eten en dan vooral de voeding waar je niet bepaald slank van wordt. Er wordt soms negatief gedaan over Instagram maar kijk er maar eens goed rond, en je vindt gouden tips voor gezondere voeding.

Ik heb vaak momenten gekend waarbij ik in de verleiding kwam om weer ongezond te snacken. Maar door mijn voeding goed voorbereid te hebben, had ik handvatten om dit niet uit de hand te laten lopen.

Ik ben bij Health Advies Breda beland en ben met hun schema’s aan de slag gegaan. De kilo’s vlogen eraf, maar wanneer ik een langere vakantie had, zakte de motivatie weg, at ik weer waar ik zin in had en kwam ik weer aan.

Na een rustperiode pakte ik de draad met veel motivatie op. Ik werkte hard aan mijn psychische en lichamelijke vooruitgang en dat betaalde zich uit: een leven in balans! Ik wilde graag nog strakker in mijn vel zitten en meer zichtbare lijnen. Ik ben een tijdje aan de slag gegaan met een personal trainer die mij online bij stond, maar dit werkte niet voor mij. Ik ben met een vriend verder gegaan met krachttraining en voeding. En de aanhouder wint: de centimeters namen af en ik zag in de spiegel en op de foto’s de shape waarvan ik al jaren droomde!

Mijn lichamelijke tegenslagen hebben mij de persoon gemaakt die ik nu ben, in de positieve zin! Ik heb psychische dieptepunten gekend, maar dit heeft mij een sterke discipline opgeleverd voor de toekomst. Ik ben 13 kg afgevallen en inmiddels ben ik (de goede kilo’s) aangekomen in spiermassa. Ik heb een shape bereikt waar ik ontzettend trots op ben!! 

Lieve lezers: er is geen succesformule op papier, want de weg naar een fit leven is een zoektocht naar wat voor jou goed werkt. Tijdens de weg naar mijn doel heb ik regelmatig negatieve reacties ontvangen over voeding en het vele trainen. Laat negatieve reacties je niet beïnvloeden, leer van je fouten en zet het om in nog meer motivatie! Ook jij kan het! 

Liefs, Linda   

 

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld