Het succesverhaal van Cynthia

0

Door Get Out Of Your Fatsuit ben ik benaderd om mijn verhaal te doen. Superleuk! Ik wil graag met jullie delen hoe ik mijn leven compleet heb omgegooid. Mijn naam is Cynthia Houben, 25 jaar en heb al 18 jaar diabetes type 1. Februari 2014 woog ik 72 kilo, nu een jaar later ben ik 12 kilo verloren en gelukkiger dan ooit!

Turning point
Een jaar geleden was het tijd om het roer compleet om te gooien. Door mijn ongezonde levensstijl was ik vaak energieloos, ziek en ongelukkig. Maandenlang wilde ik niet weten hoeveel ik woog. Ik wist dat ik was aangekomen, maar ik wilde het niet onder ogen zien. Tot die dag in februari dat ik op de weegschaal ging staan en de teller op 72,5 kilo stond. In 6 maanden tijd was ik 12 kilo aangekomen! Ik schrok me dood en wist dat er NU iets moest veranderen. Overgewicht had ik nog niet, maar dat zat er op deze manier wel aan te komen.
Door al dat slechte eten, weinig sporten en veel alcohol ging het met mijn diabetes ook erg slecht. Mijn suiker was altijd hoog, waardoor ik elke dag moe en misselijk was. Zo misselijk dat ik vaak moest overgeven. Ik was eigenlijk bezig met mijn lichaam te vergiftigen. Ik wilde mijn hele leven veranderen om een mooi maar vooral ook gezond lichaam te krijgen!

Diabetes
Nu een jaar later weeg ik 60 kilo en voel me heerlijk! Sporten en gezonde voeding zijn mijn passie geworden. Ik zou nooit meer terug willen naar die ongezonde levensstijl. Natuurlijk heb ik ook nog wel is moeilijke dagen. Dan krijg ik eetbuien of heb ik helemaal geen zin om te sporten. Gelukkig ben ik dan weer snel gemotiveerd om er niet in te blijven hangen.
Mijn suiker wil ook niet altijd meewerken. Dan wil ik gaan trainen en is mijn suiker bijvoorbeeld te hoog dan voel ik me heel moe en zwak. En als hij te laag is dan kan ik nog niet trainen en moet ik wachten tot hij weer op peil is. Met eten is het soms ook lastig. Voor elke maaltijd moet ik bedenken hoeveel ik moet spuiten en dat gaat vaak nog mis. Dan spuit ik teveel en krijg ik een te lage suiker waardoor ik het gevoel heb dat ik flauwval. Of juist te weinig, waardoor ik ziek word omdat mijn suiker te hoog is.
Al vanaf mijn 16e schommel ik erg met ’n gewicht. Door crash diëten te volgen ging ik van 55 kilo naar 70 kilo als ik stopte met het dieet. Ik weet nu dat diëten op de langere termijn geen zin heeft. Je moet er een levensstijl van maken. Ik probeer nu zo gezond mogelijk te eten en doe ongeveer 5 a 6 keer in week aan krachttraining samen met mijn vriend. Hij is mijn inspiratie en motivatie. Dat ik dit met hem kan delen is echt geweldig!

Passie
Vroeger had ik nooit een passie in m’n leven en nu wel. Ik vind het fijn om er iedere dag mee bezig te zijn. En ik vind het super om dat te delen met anderen mensen. Sinds een paar maanden blog ik voor de website Urbanrunners over krachttraining, voeding en hoe ik dat combineer met mijn diabetes. Ook schrijf en maak ik recepten voor The Bootcamp Club Breda. Als ik een dip heb herinner ik mezelf eraan dat ik maar één lichaam krijg en ik wil daar het beste uit halen!
Als je me wilt volgen op instagram, dit is mijn account: @cynthiahouben_

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld