Krachtvoer: gezond recept voor de allerlekkerste healthy pancakes met pindakaas + WINNAARS Mister Kitchen’s pindakaas!

0

Zondag is pannenkoeken-dag bij uitstek, maar ook de rest van de week misstaat een stapel pannenkoeken op je ontbijtbord niet. Of op je lunchbord natuurlijk, of zelfs als diner, kan jou het schelen… Pannenkoeken eet je wanneer je er zin in hebt! Pancake-recepten zijn er in alle soorten en maten, maar dit knettergezonde recept is wat mij betreft de állerbeste!

beter dan dit wordt het niet!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

  • 1 grote banaan of 2 kleine banaantjes
  • 2 eieren
  • 25 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • Kokosolie om in te bakken
  • Toppings naar keuze, ik ging voor kokos maple-pindakaas van Mister Kitchen’s (verkrijgbaar bij Albert Heijn in 7 goddelijke smaken), pecan noten en kokossnippers

Zelfs de ingrediënten zijn blij!

 

Hoe maak je het?

  1. Mix 2/3 van de banaan (of 1 kleine banaan) samen met de eieren, havermout, lijnzaad en kaneel. Ik gebruikte hiervoor een blender, om te zorgen dat het een mooie gladde substantie wordt.
  2. Verwarm een beetje kokosolie in een (kleine) koekenpan.
  3. Bak de pannenkoekjes op redelijk laag vuur om te zorgen dat ze goed gaar worden zonder te verbranden. Als het beslag aan de bovenzijde begint te ‘bubbelen’ zijn de pannenkoekjes klaar om gedraaid te worden.
  4. Heb je alle pancakes gebakken? Snijd dan het overgebleven deel banaan (of het andere kleine banaantje) in plakjes en verdeel deze tussen de verschillende laagjes pannenkoek.
  5. Tijd voor toppings! Beleg je pile of pancakes met alles wat je lekker vindt. In mijn geval: een dikke laag smeuïge pindakaas! Ik ging voor de variant ‘kokos maple’ en voegde daar nog wat pecan noten en kokossnippers aan toe, té lekker! Maar wat denk je bijvoorbeeld van chocoladesaus en vers rood fruit? The sky is the limit!

Alles in de blender en mixen maar

Bubbelende bovenkant = klaar om te draaien

gebruik toppings naar smaak, deze combi was heerlijk!

Zoals je ziet; super simpel recept maar giga lekker en helemaal healthy. Hiermee kan jouw pancake-party binnen een mum van tijd van start gaan!

Eet smakelijk!

Tip 1: pannenkoekjes met banaan zijn soms lastig om te draaien. Maak daarom meerdere kleine pannenkoekjes i.p.v. 1 groot exemplaar. Dat kan met meerdere pannenkoekjes in een grote koekenpan of – wat ik zelf ideaal vind – in een mini koekenpannetje. Deze komt bij Xenos vandaan en heeft het perfect formaat!

Tip 2: gebruik bakspray om je pannetje in te vetten! Ik vind dit dus echt de beste uitvinding sinds gesneden brood. Ook om bijvoorbeeld bakvormen mee in te vetten. Ik gebruik zowel de kokosolie- als de bakspray van Body & Fit, aanradertjes!

Nog meer pancake inspiratie nodig? Valesca maakte onlangs een eiwitrijke variant met cottage cheese.

Onlangs maakte ik ook deze variant met zomerfruit en chocoladesaus, yum!

En last but not least! Wow, wat kregen we overweldigend veel reacties op de Monday Give-away van de meter Mister Kitchen’s pindakaas + pinda-shirt! En daarom mogen we niet 1, maar 2 volgers gelukkig maken met deze toffe prijs! De winnaars zijn….. tromgeroffel….

Gefeliciteerd Hanneke Kempkens via Facebook en Eva Greefhorst via Instagram! Sturen jullie even een mailtje naar info@getoutofyourfatsuit.nl met jullie shirtmaat + NAW gegevens?  Dan komt de pindaprijs zo snel mogelijk naar jullie toe!

Meter pindakaas van Mister Kitchen’s

 

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld