Nieuwe healthy hotspot in Breda: vegan restaurant LOFF

1

Team Get Out of Your Fatsuit is dól op eten. Gezond eten weliswaar, want wij geloven in voeden in plaats van vullen. Toen we hoorden over de opening van restaurant LOFF, aan de leuke en gezellige Wilhelminastraat in Breda, waren we dan ook he-le-maal in onze nopjes. Biologisch, vegetarisch en veganistisch eten met een hipper dan hip interieur: foodie paradise! Anne, Valesca en Meike waren aanwezig bij de opening op woensdag 6 oktober en zijn het unaniem eens: niets dan LOFF voor deze geweldige healthy hotspot!

healthy smoothies bij de opening

Avocado smoothies bij de opening!

Trendy biologisch interieur

De open keuken van LOFF

LOFF is anders dan anders. Je betaalt namelijk voor wat je eet. Het buffet biedt zo’n 30 dagverse gerechten, allemaal huisgemaakt en zoveel mogelijk van het seizoen en uit de streek. Je schept op waar je zin in hebt, en laat dit vervolgens aan de bar wegen. Voor diegenen die ooit bij het Rotterdamse Spirit zijn geweest, klinkt dit bekend in de oren. Sterker nog: chef-kok Roderik werkte voorheen bij de Rotterdamse equivalent en heeft nu de mooie taak om ook in Breda vegetarisch en veganistisch eten bij het grote publiek geliefd te maken. Dat doen hij en zijn team met geweldig smaakvolle gerechten zoals Tajine met Za’atar (favoriet van Valesca), Sateh Tempeh (favoriet van Anne) en Indiase Curry met bataat en geroosterde paprika (favoriet van Meike). Ook op het menu stond een heerlijk romige lasagne, Courgette Spaghetti met Zeepesto, BBQ-aardappelsalade met Rucola Veganaise en Aubergine Kaviaar, to name a few. Maar ook aan de zoetekauwen is gedacht met onder andere een chocolademousse met tijm en rode peper en geloof ons: die is to die for! Naast alle homemade gerechten biedt LOFF ook de treats & sweets van Sharp Sharp aan, die wij uiteraard ook even hebben voorgeproefd en goedgekeurd.

vegan en vega gerechten

30 dagverse gerechten op het buffet, alles vegan en vega!

gezond en biologisch eten

De variatie in gerechten is enorm en dat is een feestje voor vegetariërs en veganisten, die vaak niet meer keuze hebben dan een geitenkaassalade of pasta. Echter richt LOFF zich op een veel bredere doelgroep dan vega’s en vegans, zo vertelt eigenaresse Nanny Scholten ons. Vandaag de dag zijn maar liefst 2 op de 3 Nederlanders flexitariër, wat betekent dat zij minimaal 1 dag per week geen vlees en vis eten. LOFF wil laten zien hoe lekker en origineel vegetarisch en veganistisch eten kan zijn, en wat ons betreft slagen ze daar 100% in. Heerlijke gerechten gecombineerd met een super stylish interieur maakt dat LOFF het geitenwollensokkenimago van vega’s en vegans volledig van zich afschudt. Een ding is zeker, Get Out of Your Fatsuit zal hier in de toekomst nog vaak te vinden zijn!

taart van sharp sharp

De taartjes van Shar Sharp!

LOFF is geopend van dinsdag tot en met zondag en je kunt er terecht voor brunch, lunch en diner, maar ook voor een kop koffie met taart, of een bio wijntje met een kaasplankje on the side. Alles biologisch, uiteraard. Geen tijd voor een uitgebreide zitsessie? Geen probleem, ook take-away is mogelijk! Mocht jij al bij LOFF zijn geweest, dan zijn we natuurlijk razend benieuwd wat je ervan vond…

restaurant loff hotspot breda

hip interieur bij Loff

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

1 reactie

  1. Marianne Dragstra on

    vandaag, 6 december 2016 bij Loff geluncht.Lekker, maar jammer dat er geen rekening wordt gehouden met mensen die zoutarm eten.Daardoor wordt de keuze erg beperkt.Ook het weegsysteem maakt het erg onoverzichtelijk wat de uiteindelijke prijs is wat je moet betalen.Een lunch van 5 euro zoals de vanaf prijs wordt gesteld zou zeer karig uitvallen.Het restaurant is wel heel gezellig.

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld