Hotspots: 3x healthy in Amsterdam bij Coffee and Coconuts, Metropolitain en SLA

0

De stad Amsterdam, ik ben er verliefd op. De bedrijvigheid, de diversiteit aan mensen en het tingeltje van de tram. Sorry, ik ben een Brabants meisje, de tram hebben wij hier niet 😉 Ik word er heel erg blij van. En vergeet het lekkere eten niet, want Amsterdam is heel wat healthy hotspots rijk. Hoe leuk is het dan ook dat Getoutofyourfatsuit op 22 januari een dag een pop-up restaurant in de hoofdstad gaat runnen! Je kunt bij ons terecht voor all day brunch menu, naar keuze in combinatie met een yoga les gegeven door Ellen. Aanmelden kan nog steeds!

Dat dus over 22 januari, nu terug naar de healthy hotspots die het hele jaar te bezoeken zijn. Ik neem je mee naar 3 van mijn favorieten!

Coffee & Coconuts
Coffee & Coconuts noem ik als eerste, want deze hotspot hoort echt in de top van mijn favorieten. Het hip ingerichte restaurant is gevestigd in een oud theater, is ruim opgezet met veel zitplaatsen en er hangt een heel relaxt sfeertje. Je kunt er de hele dag terecht voor de lekkerste gerechten. En wil je werken in een inspirerende omgeving: ook dat kan! Je schuift zo met je laptopje aan de grote tafel in het midden van het restaurant. Inspirerende omgeving ten top!

Coffee en Coconuts

Coffee en Coconuts 2

De ontbijtjes zijn er to-die for. Wat dacht je van scrambled eggs met avocado, coconut pancakes met rood fruit of een acai bowl met banaan en blauwe bessen? En deze ontbijtjes zijn de hele dag te bestellen! All-day Breakfast, we love it!

Coffee en Coconuts Amsterdam 6

De laatste keer dat ik bij Coffee & Coconuts was, lunchte ik er met salade ‘Le Souk’ van oven geroosterde aubergine met knoflook en citroen, boerenkwark en een noten, zaden & kruidenmengsel. Ik wilde er graag wat (desem)brood bij, wat geen enkel probleem was en later ook niet op de rekening bleek te staan. Topservice! Natuurlijk kon het handelsmerk niet ontbreken: een verse kokosnoot! Ik waande me weer even terug op het strand van Bali, heerlijk 😉

Coffee en Coconuts 3

Heb je zin in koffie met wat lekkers, ook dat kan. Er is keuze genoeg uit de vers gebakken cakes en koekjes. Ook is er een shop waar je onder andere (kook)boeken, granola en leuke hebbedingetjes kunt kopen.

Coffee en Coconuts 4

Coffee en Coconuts 5

Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282, Amsterdam
http://www.ctamsterdam.nl/

METROPOLITAIN
Metropolitain is gevestigd aan het Rokin, midden in het centrum en op steenworp afstand van De Dam. Ideaal voor een shopping-break! Het hoort bij Café de Paris en is elke dag geopend voor ontbijt, lunch, bites, take-away koffie en sapjes.

Je kunt in de zomer buiten zitten, en is het daar te koud voor, is binnen ook geen straf met zo’n leuk interieur.

Ik bestelde er de Instagram hit: pannenkoekjes met rood fruit en mascarpone, samen met kokos ijskoffie. De gepocheerde eieren ga ik zeker de volgende keer bestellen, daar zie ik ook zo veel mooie plaatjes van voorbij komen!

Metropolitain
Rokin 81-83, Amsterdam
http://www.cafe-de-paris.nl/ambiance/metropolitain

SLA
SLA is zo’n concept waarvan je zegt: kom ALSJEBLIEFT snel naar het zuiden! Deze keten heeft inmiddels 5 vestigingen in Amsterdam, en 1 in Haarlem, Den Haag en Utrecht. Wat je er kan eten lijkt me duidelijk: salades. Maar wát voor salades!

SLA 2

In de ‘kas’ liggen de lekkerste, gezonde en meestal biologische ingrediënten voor je klaar. Je kunt je salade helemaal zelf samenstellen door te kiezen uit een blad, dressing, graan, zaad of peul, groenten & topping. Maar om niet te veel keuzestress te hebben, bedient SLA je ook met heerlijke door hen samenstelde salades zoals de vegan falafel bowl, geroosterde najaarsgroenten, biologische kipfilet, gerookte makreel of de tempehbowl. Het voordeel van deze salades is dat er nagedacht is over de samenstelling van de ingrediënten, dus dat het echte smaaksensaties zijn!

Team GOOYF ging na het Les Mills Live Amsterdam event bij SLA aan de Ceintuurbaan eten. Voor de oplettende lezer: ja inderdaad, in dezelfde straat als Coffee & Coconuts!

We waren hongerig na zo’n dag sporten, dus van ‘3 blaadjes sla’ zouden we niet blij geworden zijn, zeker onze Blokjesbuik Bart niet. Maar als je bij SLA gaat eten hoef je niet bang te zijn dat je met honger naar buiten gaat, dus óók geschikt voor mannen. See for yourself wat voor heerlijke, gevulde salades wij gegeten hebben!

SLA Amsterdam 3

SLA Amsterdam 2

SLA Amsterdam 4

Buiten salades heeft SLA ook soepen, smoothies & sapjes en taartjes die vegan, glutenvrij & gezoet met natuurlijks suikers zijn. Je kunt de gerechten meenemen, en wil je zelf thuis aan de slag met de heerlijke recepten, dan is er het SLA kookboek.

SLA Amsterdam 5

SLA Amsterdam
www.ilovesla.com

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld