Granola parfait met kaneelkwark, banaan, cacao & bosvruchten

0

Het ontbijt is wat mij betreft het lekkerste eetmoment van de dag. Meestal bedenk ik ’s avonds al wat ik de volgende ochtend ga eten, en verheug me er dan al echt op. De quote ‘I love sleep cause it’s like a time machine to breakfast’ is dan ook op mijn (hongerige) buik geschreven!

Het liefst varieer ik zo veel mogelijk. Zo bedacht ik een variatie op de good-old kwark met fruit & muesli. Het werd een heerlijke granola parfait van kaneelkwark, banaan, cacao en bosvruchten. Ietsje meer werk dan kwark opscheppen, muesli en fruit erbij en klaar, but hey: it’s definitely worth it!

De parfait is een perfecte combinatie van verschillende smaken, en door verschillende laagjes op te bouwen in een glas ziet het er ook nog eens prachtig uit! En het oog wil ook wat toch? Want ik weet niet hoe dat bij jullie werkt, maar als mijn ogen blij zijn, lijkt het wel of mijn smaakpapillen ook extra blij zijn 😀

Voor de parfait heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 2 tl cacao
  • 1 el havermout
  • scheutje (amandel)melk
  • 250 gram naturel kwark
  • 50 gram speltmuesli met rozijnen (een andere ‘droge’ muesli kan ook natuurlijk)
  • 20 gram gemengde noten
  • kaneel
  • Pancake Syrup van Waldenfarms, of een andere zoetmaker zoals honing
  • (verse) frambozen, bosbessen en bramen

En je maakt het als volgt:

  • Laag 1: Prak de banaan in een diep bord. Voeg de cacao en de havermout toe en mix door elkaar. Om het beter te mengen voeg je een mini beetje amandelmelk toe. Een andere (plantaardige) melksoort kan natuurlijk ook. Doe dit mengsel als eerste in het glas.
  • Laag 2: Weeg 250 gram kwark af, en mix dit met flink wat kaneel en iets zoets. Ik gebruikte de calorieloze Pancake Syrup van Waldenfarms (te koop bij Health Advies Breda), maar je kunt ook honing of agavesiroop gebruiken. Schep de helft van de kwark in het glas.
  • Laag 3: Hak 20 gram gemengde noten grof, en rooster deze samen met de speltmuesli in een koekenpan. Hou je van zoet: roer er dan wat honing en/of kaneel doorheen. Ik vind geroosterde muesli zonder toevoegingen al heerlijk, dit heeft veel meer smaak dan de ongeroosterde versie. Verdeel de granola over de kwark.
  • Laag 4: Verdeel de andere helft van de kwark over de granola.
  • Laag 5: Maak de parfait af met de frambozen, bosbessen en bramen.

Een heerlijk ontbijt vol eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Een echte kickstart van je dag!

Geniet ervan!

 

 

 

 

Brood recepten, gewoon omdat het lekker is. En zeker ook gezond kan zijn!
Kokosrijst met pecannoten, kip & gegrilde groenten
Share.

Over de schrijver

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld