De goede voornemens van Anne, Valesca & Meike

0

Goede voornemens; zinvol volgens de één, zinloos volgens de ander. Natuurlijk is het zo dat je iedere dag kunt starten met goede voornemens, en daar dus geen ‘1 januari’ voor nodig hebt, maar feit is wel, dat het áltijd goed is even stil te staan bij je leven. Learn from the past, live in the present, believe in the future. Waar ben je nu, waar kom je vandaan en waar wil je heen? En de laatste donkere dagen van december, tussen al het feestgedruis door, was een prima moment om daarover na te denken…  De goede voornemens voor 2018 van team Get Out Of Your Fatsuit op een rij!

Anne

Wat een jaar was 2017, intens! Voor 2018 heb ik voornemens zoals wat kilootjes kwijt (zo’n 13 zou fijn zijn), vaker met de man daten, meer sporten, vaker uit kookboeken koken (want ik heb zo veel boeken en zo weinig tijd), minder geld uitgeven aan kleding en schoenen (neem ik me al jaren voor, #fail), meer met vriendinnetjes afspreken, attenter zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar het meest belangrijke voor mij is de combinatie van Anne & Mama zo maken dat ik mezelf niet te vaak vergeet. Dat ik soms meer geniet van dingen en gelukkig word op alle vlakken. 2017 was een jaar met ups & downs, laat 2018 maar knallen!

Meike

Ik had een plan voor 2017, dat plan heette Rust. Na een veelbewogen 2016 met hoge pieken en diepe dalen kon ik namelijk wel een goede dosis Rust gebruiken. Maar in 2017 bleek maar weer eens, dat het leven zich allesbehalve laat dwingen, en rustig verliep het jaar bepaald niet… Plan Rust is bij deze ook wat meer tot lange-termijnplan geëvalueerd. Daarnaast heeft het woord rust voor mij een andere context gekregen. Rust betekent voor mij niet langer het krampachtig vermijden van moeilijke, pijnlijke situaties, maar in dat soort (onvermijdelijke!) situaties (bij) mezelf blijven, en vertrouwen houden dat het heus wel weer goed komt. Life will always be a bumpy road, maar je leert van de hobbels!

Naast Rust, blijft ook Balans op mijn lijstje goede voornemens staan. Ontelbaar vaak is de afgelopen 32 jaar al gebleken, dat ik een alles-of-niets meisje ben. Dat uit zich op vele fronten, met ‘eten’ ver vooraan het front. De laatste periode was ik weer eens in de alles-fase beland. En dat is oké voor even – de boog kan niet altijd gespannen staan – maar op een bepaald moment moet de rem er weer op. Dat moment is nu. De discipline-knop gaat weer om, zodat ik in ieder geval doordeweeks weer netjes eet en uit de snoeppot blijf. Jezelf alles onthouden hoeft namelijk niet, het leven moet ook leuk blijven. En eerlijk gezegd, na alle feestdagen komt de suiker, alcohol en Vitamine V ook wel een beetje mijn neus uit… Body & mind zijn wel toe aan voeding, in plaats van vulling. Mijn goede voornemen: aan het eind van kwartaal 1 weer fatsoenlijk in mijn kleding passen, bewuste keuzes maken en nu éíndelijk eens ophouden met dat eeuwige over-eten.

Mijn laatste voornemen op mijn to-do lijstje voor 2018, is best wel verbonden met de andere twee. Loslaten. Zoals Loesje zo mooi zei: “Als je los laat, heb je 2 handen vrij”. Los laten betekent niet opgeven, maar accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn, en daar heb je nou eenmaal niet altijd invloed op. Ik laat los dat ik mijn boek niet helemaal kan inkleuren zoals ik wil, ik laat los dat mijn sixpack momenteel weer even terug in de verpakking zit, want dat het nu zo is, hoeft niet te betekenen dat het altijd zo zal blijven.

Rust en Balans en Loslaten, bij deze bombardeer ik mijn goede voornemens tot ReBeL. Ik houd jullie op de hoogte van mijn rebeljaar 2018!

quote loslaten

Bron: Loesje

Valesca

Mijn goede voornemen kan ik niet schrijven zonder terug te blikken naar 2017. Een jaar waarin ik mooie reizen heb gemaakt, een toffe nieuwe functie heb gekregen (medewerker communicatie waarvoor ik in 2016 een opleiding afrondde, yay!), en een échte GOOYF-ie werd. Een succesvol jaar dus, maar ook een heel druk jaar.

Balans is een ding waar ik de laatste maanden van het jaar naar op zoek ben gegaan. Geen balans op de weegschaal waar Anne en Meike naar zoeken, maar een ‘niet perfect is goed genoeg’ balans, en leren los te laten. Daar ben ik ehm… niet zo goed in. Alles wat ik doe wil ik (te) goed doen en ik laat zelden iets aan het toeval over. En ik kan je zeggen: dat breekt op! Een drukke nieuwe functie, minimaal 1,5 uur reistijd per dag, 4x per week sporten, gezond eten, bloggen, Instagram, foto’s maken (help: in het najaar te weinig daglicht!), een druk sociaal leven, de vele reisjes en weekendjes en ga zo maar door…

Het lukte me vrij aardig om alle ballen hoog te houden, maar niet écht natuurlijk. Mijn energie werd langzaam minder en ik was behoorlijk overprikkeld. Ik trok een weekje de stekker uit mijn online leven, en besloot vanaf dat moment andere prioriteiten te gaan stellen. Meer rust, meer ‘uit’ staan, in het hier en nu leven, de lat minder hoog leggen voor mezelf en niet meer door het leven jagen.

Lukt me dat? Soms wel soms niet. Maar ik heb eind 2017 een goed begin gemaakt (ik ben bijvoorbeeld yoga gaan doen) en ga dit in 2018 voortzetten. Een blog hierover is in de maak, want ik heb zomaar het vermoeden dat dit dé struggle van tegenwoordig is. Keep u posted!

goede voornemen

Wat zijn jouw goals voor 2018?

 

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld