Hotspots in het Spaanse Malaga: tips van een foodie!

0

Malaga: Waarschijnlijk ben je erheen gevlogen als je bestemming het Spaanse Andalusië was. Maar deze kuststad aan de Costa del Sol is zelf ook meer dan de moeite waard. Ik ben er twee keer geweest en ik ben fan! Het echte Spaanse gevoel, perfect voor een weekendje weg. Een compacte, oude stad met mooie pleinen, een toffe winkelstraat, veel bezienswaardigheden én al vroeg in het jaar een fijne temperatuur. Hier vriezen je tenen er nog af, in Malaga kan je nu overdag al in een t-shirtje rondlopen. En vergeet je zonnebril niet!

Bovendien kan je er prima je ‘foodie hart’ ophalen! En daar wordt deze foodie mega blij van 😉 Ik zet de lekkerste eetplekjes voor je op een rij:

Brunch It
Heerlijke ontbijtjes, maar eigenlijk kun je hier de hele dag terecht. Net verbouwd, het ziet er super leuk uit! Ze hebben (buiten de ontbijtjes dus) goede salades, sapjes, hamburgers, pizza, foccacia etc.


 

Noviembre
Ook hier kan je de hele dag terecht, en alles is er even lekker. Het zat in de buurt van ons hotel dus wij zijn er een aantal keer geweest voor ontbijt, avondeten & koffie met een taartje (tip: neem de Oreo brownie, te lekker!).

 

La Bella Julieta
Ze hebben er allerlei lekkere broodjes, en het is ook leuk om er ontbijten of koffie met iets lekkers te bestellen.


Mercado Atarazanas
De prachtige markthal van Malaga, waar de locals hun boodschappen doen en waar je het lekkerste eten shopt! Noten, kruiden, groenten en fruit, sapjes en natuurlijk vlees en vis, het is er allemaal te koop.

El Ultimo Mono juice & coffee
Ze maken alle verschillende sapjes en smoothies vers waar je bij staat. Of je bestelt koffie met wat lekkers erbij. Je eet het daar op, of neemt het mee to-go!

Astrid Taperia Organica
Werkt met biologische producten, de kaart is overwegend vegetarisch. Je kunt er ook buiten zitten, waar je rond lunchtijd heerlijk in de zon zit. Wij bestelden de Vegan Bean Burger en een salade met kip en mango.

 

Tips zonder foto’s:

  • Julia’s Bakery: Vooral goed om te ontbijten, maar ook om lekker een taartje te eten. Zit naast Brunch It.
  • Amorino: Echt super lekker schepijs! Wil je een heleboel smaakjes proberen? Geen probleem, ze maken er roosjes van, elk blaadje een andere smaak. Ook voor wafels en pannenkoeken.
  • La Plaza: Hele uitgebreide kaart, ook lekkere ontbijtjes. Zit tegenover het Romeinse Theater.
  • Café Central: Bekendste koffieplekje van Malaga, goede koffie (ook to-go) en zonnig terras aan Plaza de Constitution.

 

Behalve eet-tips heb ik ook 2 slaap-tips:

  • Dulces Dreams Boutique hostel. Helaas zelf nog niet geslapen omdat het beide tripjes al vol was, maar wil de tip wel met jullie delen! Het ligt midden in het centrum, het is budget-proof en ziet er geweldig leuk uit. De ontbijtjes en taartjes zijn er ook heerlijk, ook voor niet-gasten.
  • Picnic Dreams Boutique hostel is de tweede vestiging, en is sinds een jaar open. Ik verbleef er de laatste keer dat ik in Malaga was. Scherpe prijs, leuk ingericht en de locatie is top, vlak bij Plaza de Merced. Wel gelegen in een druk uitgaansstraatje, maar met dubbel glas en oordoppen (die op de kamer liggen) kom je een heel eind. Wij hebben geen last van het lawaai buiten gehad.

 

Meer info over Malaga? Check de Nederlandse website Beleefmalaga.nl van mijn (ex-)collega Jacqueline, die Nederland vorig jaar ingeruild heeft voor Malaga!

Malaga

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld