Hotspots: 3x foodie in Antwerpen

2

Antwerpen is voor mij als Brabantse heel dichtbij. Sterker nog: ik ben er sneller dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Waar ik vroeger alleen om te winkelen naar Antwerpen ging en qua lunch niet verder kwam dan een ‘broodje smos’ (uitleg voor de niet zuiderlingen: een broodje gezond dus 😉 ), heeft Antwerpen de laatste jaren steeds meer foodie hotspots waar je heerlijk kunt eten! Ik noem er 3 voor je.

Tinsel
Als eerste noem ik Tinsel. Een hip ontbijt, lunch en koffie tentje met een sfeervol Scandinavisch interieur. Het is gevestigd in Antwerpen Zuid, vlak bij de Kaaien, waar je gratis kunt parkeren (tip!).

Tinsel serveert ontbijtmenuutjes met jus d’orange, croissantjes en brood met gebakken eitjes, maar ook pannenkoeken met fruit & maple syrup of Griekse yoghurt met fruit en homemade granola. Als lunch kan je kiezen uit allerlei lekkere belegde boterhammen, soep of salades. Buiten de kaart staan op een krijtbord ook altijd een aantal (verrassende!) specials vermeld, voor zowel ontbijt als lunch.

En ook als je alleen zin hebt in koffie met iets lekkers ben je hier op het juiste adres. Elke dag staan er verse huisgemaakte taartjes en koeken op je te wachten. En proef vooral ook de homemade icetea!

Mijn ‘special’ lunch: huisgemaakt brood met curry van rode linzen, wortel en kokos met bladspinazie en waterkers, en de homemade icetea.

Tinsel is te vinden aan de Vlaamse Kaai 40.
Openingstijden: ma-vr 8.30-18.00 uur, za-zo 9.30-18.00 uur, op dinsdag gesloten

 

Wasbar

Wasbar zit vlak bij Tinsel. En je kunt er – jawel – de was doen! Wasbar maakt korte metten met de oersaaie routine van het wachten op je was in een TL-verlichte wasserette. Je kunt er rustig je was laten draaien terwijl je geniet van een lekkere koffie, cocktail of lunch terwijl je met je vrienden afspreekt of werkt aan de bureaus met gratis wifi.

Als je een dagje naar Antwerpen gaat zal je niet zo snel je was meenemen 😉 maar door de combinatie met de wasserette en een hip interieur is Wasbar echt een creatieve hotspot. Toen ik er was zat een familie aan de grote tafel een bordspelletje te spelen, waardoor de sfeer heel huiselijk en gezellig is.

Wij hadden al geluncht en kozen voor carrotcake en cappuccino. Maar behalve voor koffie met lekkers kan je bij Wasbar ook terecht voor diverse lekkere ontbijtjes, broodjes, soep en bagels. In het weekend is er een brunch buffet.

Wasbar is te vinden aan de Graaf van Egmontstraat 5.
Openingstijden: ma-zo 10.00-18.00 uur.

 

Super Mercado
Amsterdam heeft de foodhallen, Antwerpen heeft Super Mercado! Sinds oktober 2016 open, en een paar weken geleden hoorde ik van het bestaan. Heel toevallig ging ik de dag erna homeshoppen in Antwerpen dus de keuze was snel gemaakt: daar wilde ik heen! Homeshopping tip: de Kloosterstraat is hiervoor onwijs leuk. Deze ligt vlak bij Wasbar en door de Kloosterstraat loop je naar het stadscentrum, waar Super Mercado ligt. 3 vliegen in 1 klap 🙂

Super Mercado ligt aan de welbekende Groenplaats en is gevestigd in het oude postkantoor. Een mooi pand waar foodies, borrelaars en genieters hun hart op kunnen halen! Je vindt er aan de zijkant allerlei standjes met streetfood, een koffiebar, een wijnbar en ook een winkel met leuke keukenproducten. Ook de Brusselse wafels ontbreken niet! In het midden staan grote hoge tafels met banken waar je gezellig aan kunt schuiven met je hapje en je drankje. Er zijn live optredens en heb je kinderen: ook geen probleem want er is ook een hippe kinderspeeltuin. Wel met aangepaste openingstijden, check hiervoor de website van Playground, zoals de speeltuin heet.

Anyway, kinderen hadden wij niet bij ons, dus we konden meteen aan de wijn 😉 We bestelden een wijntje en gingen voor een Libanese mezze plate. Hierna volgde een Thaise curry met gele rijst, springrolls en kroepoek en als toetje chocolade blissballs.

Heerlijk gegeten en er hangt een hele leuke sfeer. Super Mercado is dus zeker een tip als je onze zuiderburen bezoekt!

Super Mercado is te vinden aan de Groenplaats 43.
Openingstijden: wo-ma vanaf 11.00 uur.

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

2 reacties

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld