Er is niets zo leuk als de feestdagen, hoe overleef je ze zo gezond mogelijk?

0

Eerst even terugblikken op vorig jaar kerst! 

Op kerstavond gaan wij altijd zelfgemaakte worstenbroodjes eten bij mijn opa en oma! Het afgelopen jaar zou ik deze avond als gelegenheid gebruiken om mijn familie te vertellen dat ik in verwachting was. Ik dacht dat vertel ik na de worstenbroodjes op mijn gemak. Ik voelde me zo ziek als een hond, was misselijk tot en met en had trillende handjes van de spanning, wat resulteerde dat ik het nieuws vóór het eerste worstenbroodje al op tafel gooide.. #oeps 

Mijn oma stuurde laatst deze foto naar de familie app. De voorbereidingen zijn al in volle gang!

Eerste kerstdag gingen we lunchen bij de familie van Rutger. Ik heb mezelf uit bed gehesen, wat make-up op gedaan en wederom zo ziek als iets aangeschoven aan de tafel vol eten. We hadden een cadeautje voor de toekomstige opa en oma, je had hun gezichten moeten zien. Niemand had het hier verwacht en hoe blij iedereen ook was, er was een lichte shock haha.. Na nog geen uur zijn we weer naar huis gegaan en dook ik mijn bed in. 

Op tweede kerstdag hadden we heel veel plannen maar had ik ondertussen koorts, was misselijk en een algehele hoe-overleef-ik-deze-dag gevoel door mijn hele lichaam. Dus bed, bank en weer naar bed. 

Dit jaar is het anders, we zijn met z’n drietjes! 

Ik houd zo van kerst, veel meer dan van 5 december. Althans nu ik nog geen gelovig kindje heb. Wellicht dat het dan allemaal anders is. Volgend jaar nog niet echt denk ik maar het jaar daarna mogen we los! 

De kerstboom staat bij mij meestal al voordat de Sint weg is en ik geniet iedere ochtend als ik de stekker van de lampjes in het stopcontact doe. 

Mijn kerstboom dit jaar!

Met de leukste kerstbal ooit!

Kerst staat voor mij eigenlijk wel voor het racen door Brabant, heel veel familie en uiteindelijk vaak ook (te) veel eten. We proberen echt altijd iets aan beweging te doen: een lekker lange wandeling of zelfs naar de gym. Mijn eigen ouders zijn eigenlijk nooit in Nederland met kerst en dit jaar wel. Super leuk. Vooral nu met Finn en zijn nichtje Maan  van een maandje ouder.

Ik houd toch zo van brood he, wat was het een genot geweest als dat calorie-arm was geweest 😉

Hoe kom ik zo gezond mogelijk de feestdagen door?

Ik probeer met de feestdagen altijd alleen die dagen waar het om gaat mee te doen met de sinterklaas- of kerstversnaperingen. Dus alleen op 5 december pepernoten en met kerst een kerstkransje. Tegenwoordig kan je je al maanden ervoor helemaal volproppen, maar dan is het leuke er ook vanaf vind ik. Plus dan passen we nooit meer in een maatje 38..

Ik probeer ook wanneer ik weet dat de lunch uitgebreid is, niet helemaal uit te pakken met het ontbijt. Als ik drie dagen van de ochtend tot de avond alles maar opeet, dan weet ik zeker dat ik rollend het nieuwe jaar in ga.

Dit jaar is het voor mezelf misschien wel belangrijker dan ooit om niet (te veel) aan te komen. Ik zit nog met een resterende +13 kilo na de zwangerschap en zie dat liever niet oplopen. Maar ik weet dat ik tegenwoordig minder strikt ben voor mezelf en misschien soms zelfs wel te soft. Daarbij (niet dat hij al mee eet, maar toch) zijn we nu een gezinnetje, een echt gezinnetje. Deze zoetsappige hier vindt dat wel een dingetje. Iets heel speciaals eigenlijk.

Toch ga ik mijn eigen tips zeker opvolgen, gezond genieten kan ook!

Tips voor een gezonde, leuke en fijne kerst:

  • Drink voldoende water, het vult een beetje maar compenseert vooral die glaasjes wijn.
  • Ga zeker wat (extra) bewegen. Ga misschien toch naar de gym, maak een goede (bos)wandeling of ga op de fiets naar je familie.. Als dat niet te ver is 😉
  • Geniet van het eten, dat is al als je de tafel extra netjes dekt. HelloFresh heeft een leuke lijst met tips zoals; strijk bijvoorbeeld even goed je tafelkleed.
  • Niet proppen maar genieten. Genoeg is genoeg.
  • Ik ben een mega fan van stokbrood met kruidenboter. Maar ook van allerlei groenten. Ik probeer dus altijd mezelf een soort van te verplichten extra groenten te eten zodat ik minder van het brood pak. Bijvoorbeeld bij gourmetten is dat altijd zo’n dingetje.
  • Geniet, je bent vrij, met de liefste mensen om je heen en je hoeft even helemaal niks. Ik ben dit jaar met kerst een weekje tegelijk vrij met Rutger. Heerlijk. Dat was voorheen nog nooit.
  • Wij zullen dit jaar weinig thuis zijn met kerst maar als ik visite had bakte ik sowieso dit juweeltje. 
  • Denk niet, 1 januari begin ik toch. Begin iedere dag. Iedere dag is mooi meegenomen en dan begin je niet met -10 achterstand na kerst 😉

Wat zijn jouw plannen voor de feestdagen? Laat jij de teugels vieren of let je toch (een beetje) op?

Finn is al in de kerst sferen!

 

Met de leukste kerstsokken.. #spekbilletjes

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld