Zwangerschapsupdate Anne: en ineens ben je 39 weken zwanger!

6

En ineens ben je 39 weken zwanger, en wilde je deze blog al zo’n 4 weken schrijven. Krijg je geen één klusje helemaal af, had je een to-bake en to-do lijst voor in je verlof, maar ben je ondertussen nog bijna nergens aan begonnen. Soms wel aan begonnen maar dan nog niet afgemaakt.  Heb je wel even (heel) snel je appartement verkocht maar ook al weer een nieuw huis gekocht en ben je al druk bezig met je Pinterest moodboard. 

Welkom in het leven van Anne Liebregts.

Reminder nodig of nieuw op de website? Zwangerschapsupdate één, twee, drie, vier en vijf vind je hier.

De laatste weken voor mijn verlof waren stiekem wel zwaar. Ik heb mezelf zo’n 100x afgevraagd waarom ik niet met 34 weken met verlof zou gaan? Stiekem daar toch wat te makkelijk over gedacht.. Ik dacht dat auto rijden en achter de computer zitten, dat fix ik wel even. Maar 400-500 km op een dag rijden (op zeer regelmatige basis voor mij) is toch belastender voor je lichaam dan dat ik dacht. Vooral als je zwanger bent. De fysio zag ik de laatste weken zo’n 2x per week. Maar ja, dat heb ik ook weer overleefd met wat aanpassingen. En tja verlof als je zzp-er bent is toch al iets anders. Of misschien verlof als je Anne Liebregts bent 😉  Er loopt nu nog wat werk door, maar gelukkig wel minimaal. Ik geniet vooral van het zelf indelen van mijn dag. En dan nog niet zozeer de tijd, maar mijn houding(en). Zitten wanneer ik wil zitten, liggen wanneer dat nodig is en lopen wanneer mijn lichaam dat wil. Ik hoop alles snel af te ronden en dan pak ik het werk weer op wanneer ik er klaar voor ben. Maar de 36/40 urige werkweek zie ik sowieso pas weer in november (klinkt zooo ver weg, heerlijk!).

* Ik krijg best veel vragen over hoe het zit met mijn verlof aangezien ik dus 100% als zelfstandige werk. Ik heb het gelukkig super goed geregeld door een combinatie van mezelf en een beetje van de overheid. Ik heb zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering (die ik iedere zelfstandige zou aanraden, maar ook kan begrijpen waarom je het duur vindt!) die betaalt netjes mijn verlof voor 14 weken uit alsof ik arbeidsongeschikt ben 😉 En dan heb je dus in Nederland de ZEZ uitkering van het UWV. Deze is er om te voorkomen dat vrouwelijke zzp-ers doorwerken tijdens hun verlof, slim geregeld door de overheid al zeg ik het zelf. Verzekering heb ik bij Movir trouwens, vrouwvriendelijke verzekering qua verlof. 

De sportschool ben ik met 34 weken mee gestopt en bij 37 weken ook met Zwangerfit. Dat laatste beetje energie wat ik had er uit pompen was ook niet het beste idee 😉 Ook al vind ik het heerlijk rustig dat niet sporten, ik mis het intens. Maar des te meer zin heb ik om straks weer te knallen. Omdraaien in bed is al een opgave, laat staan dat ik nu moet gaan squaten. Ik bewonder de vrouwen die tot het laatste moment lekker sporten en fit zijn/zich voelen. Maar dit is/was minder voor mij weggelegd tijdens de zwangerschap. Wat ook prima is, ieder haar proces. En ik denk altijd maar zo: Het had nog veel erger kunnen zijn. Denk aan een ziekenhuis opname of bekkeninstabiliteit met bedrust. Tja dan mag ik zeker niet klagen! 

Ik merk vooral dat mijn hele mindset zo intens veel veranderd is. Uiteraard baal ik ban die +25 kilo ondertussen. En had ik liever +12 gezien. En dan alleen mijn buikje 😉 Maar zo is het nu eenmaal niet gelopen. En dat is prima. Ik geniet met volle teugen van alles en weet dat er straks wel weer een rem op moet. Maar tja dan heb ik ook niet meer de tijd iedere dag buiten de deur te lunchen! Mijn vriend vindt me nog steeds super mooi (misschien wel op mijn mooist, althans dat zegt hij ;-)), ik ben gezond, Jantje doet het uitstekend en ik heb slechte dagen maar ook goede en dan flits ik nog door het leven. 

Ik kook nog steeds gezond en maak verstandige vitaminerijke keuzes. Maar ga ik ergens lunchen of dineren pak ik dingen die ik voorheen vaak oversloeg. En die cravings naar chocolade bijvoorbeeld… Oei oei! Ook zei Rutger laatst: ‘Waarom hebben we sinds jaren ineens chips in huis??? Uhhhhh oeps.’

Jantje groeit als kool. De verloskundige zei zo mooi: ‘Er wordt goed voor hem gezorgd zo te zien!’ Waarop ik zei: ‘Aan eten en drinken niets tekort inderdaad’.

Het blijft een dingetje.. Jaren bezig zijn met afvallen en op een gegeven moment zeker weten nooit meer terug te gaan naar dat gewicht. Tot je ineens zwanger bent, alles anders loopt dan gepland en je heel stilletjes gewoon het getal op de weegschaal ziet oplopen. Vooral mijn benen, daar baal ik van. Cellulitis, schuurplekken en dan ook nog eens van die melkflessen omdat ik sinds dag 1 de zon(nebank) vermijd.

Maar meestal denk ik al snel. Anne zeur niet zo. Je bent een gezond kindje op de wereld aan het zetten, je bent zelf gezond en het leven verrijk je niet met een slank lichaam. De liefde die je voelt voor de man, die kleine, je familie en vrienden en bijvoorbeeld je nieuwe huisje, dat zijn echte life goals. Jezelf zijn en intens genieten van zelfs de kleinste dingen dat lukt me goed, uitstekend zelfs. Iets wat ik misschien de laatste jaren wat minder bewust ben gaan doen. Ik vind nog steeds maatje 36/38 mooier dan 42. Maar die tijd komt wel weer. Alles één voor één. En bewijzen dat ik het kan heb ik sowieso al eens gedaan! En daarbij kijk ik nu wel eens terug naar foto’s van de zomer van 2015. Nooit geweten dat ik zo mega slank/afgetraind en droog kon worden en ook was. Ik ben ouder geworden maar vooral ook wijzer. Mezelf beter leren kennen en ik zie steeds meer de realiteit in de spiegel. Ik mag er zijn. Met 64 kilo in 2015 maar ook zwanger met een forse 90 kilo. Wat doet het getal er toe? Eigenlijk niets toch. Ik hoop straks weer op een gezonde manier terug te gaan naar mijn oude gewicht en dan wat minder gefixeerd op de weegschaal maar meer op hoe ik me er bij voel. En dan bedoel ik, ECHT VOEL! Daarbij ben ik nog nooit zo lief geweest voor mezelf, en dat is heel veel waard! 

Vandaag ben ik precies 39 weken zwanger! Spannender wordt het niet! Het kan iedere dag gebeuren. Of nog zo’n 3 weken niet. Stiekem mag hij van mij wel komen. Ik ben die zwangerschap wel een beetje beu, maar dat was ik vanaf dag 1 stiekem al…. #oeps. 

Heb je mijn shoot al gezien? Sorry voor de spam maar ben er zoooo blij mee!

Oja en het augustus nummer van Jan magazine toevallig gelezen? Daar sta ik pagina groot in! #trots

 

Tot weer een volgende update, en dat zou zomaar eens als mama Anne kunnen zijn….

 

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

6 reacties

 1. Weer een leuke blog Anne! En zo enorm herkenbaar in alle opzichten… ik ben nu 33 weken zwanger en kijk enorm uit naar de komst van de kleine meid. Aftellen hoor en op naar een bijzonder nieuwe fase! Ook voor jullie! Je doet het hartsikke goed na alles wat ik van je lees. Ik pinkte stiekem een traantje weg hoor… dat zal je vast herkennen haha.
  Ik ben heel benieuwd naar de naam van jullie kleine man!
  Succes met de laatste dagen/weken!

  • Dank je wel!! Oh ik vind het ook zo spannend en leuk. Ook wel toe aan een nieuwe fase… Zo voelt het echt. Nog heel even wachten en dan zul je het vast en zeker voorbij zien komen 😉

   Dank je wel en ook heel veel succes en liefde voor de laatste weken gewenst!!

 2. Leuke blog, heel herkenbaar van mijn zwangerschap (al weer 7/8 jaar geleden). Een paar jaar voor mijn zwangerschap ook flink afgevallen en mooi in vorm, en tijdens mijn zwangerschap zo 30 kilo erbij ?

  na de eerste gingen er nog best wat kilo’s van af, na de 2e is het nooit meer goed gekomen (ook door omstandigheden hoor, motivatie en discipline ver kwijt geraakt).
  Maar daar wordt sinds een maand weer hard aan gewerkt ??

  Heel veel succes, spannend zo die laatste dagen, ik hoop dat jullie je kleine man snel kunnen bewonderen ❤️

  • Dank je wel voor je berichtje. Heel veel succes met de laatste kilo’s.. Wellicht (als ik mijn motivatie ene energie weer teruggevonden heb) kunnen we elkaar weer motiveren straks 😉

   Liefs Anne

 3. En mocht je naar Amphia gaan en je komt een Ria tegen die maar opschept over hoe zij er vroeger met gemak haar 5 kinderen eruit floepte (en daarmee impliceerde dat ik me niet zo aan moest stellen) mag je d’r van mij een flinke hengst geven ?

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld