En dan ben je mama, en straks hopelijk weer een fitte mama! Let’s do this!!

2

En dan ben je ineens mama! Mama van de allerliefste, mooiste en leukste baby.

Ondertussen is Finn 6 weken oud. M’n leven staat al 6 weken op z’n kop. Zoals jullie misschien al gelezen hebben vind ik het pittig. Ik wil meteen even zeggen dat ik mega gelukkig ben, niet als een klager over wil komen en nog iedere dag blij ben met ons wondertje. Maar dat wil niet zeggen dat ik alleen maar geniet van een roze wolk, niet wanhopig huilend door de woonkamer loop met een krijsend kindje in m’n armen, niet continue twijfel of ik het wel goed doe, en niet deze nieuwe meer dan fulltime job enorm wennen vind.

Finn is een zeer hongerige, onrustige baby die (helaas) nog veel huilt (circa 3-5 uur per dag). Hij wil dag en nacht nog veel de fles en moet hem remmen omdat ik hem anders overvoed. Sinds vorige week heeft hij de kunst ontwikkeld z’n slaap niet te kunnen pakken ook al is hij moe. Behalve als ik hem in de draagzak doe.

Ik loop dus de hele dag met een draagzak of met een overstuur mannetje in m’n armen. Mag ik dan eerlijk zijn en zeggen dat het heftig is? Ik zoek de hele dag naar oplossingen en daardoor leer ik hem beter kennen maar als het een dag beter gaat word ik de volgende dag verrast door iets nieuws.

Hij wordt zich steeds bewuster van de wereld om zich heen en ik kan me voorstellen dat zo’n wereld mega veel indruk maakt. Dus ik houd hem lekker bij me, terwijl ik ook zeker met hem oefen zelf de slaap te pakken. Het is en blijft een balans dingetje denk ik! We zoeken samen uit wat werkt voor hem en ik volg zijn ritme. Afspraken spreek ik af met een tijdsmarge en geef toe aan zijn behoeftes. Met een beetje rust en regelmaat erbij komt het dan vast en zeker goed. Hij groeit als kool, eet als een koning, poept veel luiers vol en slaapt zo nu en dan. Tja wat wil je nog meer toch? 😉 

Nogmaals, hij is het mooiste wat me ooit overkomen is, maar het is ook de meest intense periode uit m’n leven. Ik merk ook dat ik even wat minder ballen hoog kan houden, maar ook dat zal goed komen met de tijd. 

Het goede nieuws is dat ik gisteren bij de arts ben geweest en IK MAG WEER SPORTEN! Hoppakee! Nu de tijd en energie nog even vinden. Zin heb ik zeker, daaraan geen gebrek.

Health Advies Breda gaat weer een schema voor me maken. Ik heb bedacht om in te zetten op 2 keer per week. Uiteindelijk wil ik naar 3 keer, maar laten we eens rustig aan beginnen. Ik moet mijn tijd echt anders in gaan delen en moet nog zoeken naar de beste manier. Ik ga vanaf volgende week mijn werk weer voor een klein deel oppakken en vanaf 13 november weer helemaal. Helemaal betekent 32-36 uur per week, dus time management zal prioriteit zijn. Dat komt goed, dat weet ik zeker, maar 6 keer per week sporten zal er niet meer in zitten. Wat ook helemaal geen probleem is. Als er iets is wat ik me tijdens mijn zwangerschap gerealiseerd heb, is dat er zo veel andere dingen zijn waar ik blij van word. En toen had ik de allerliefste, leukste en mooiste baby nog niets eens ontmoet. 

Qua voeding heb ik nog steeds alles een beetje laten vieren en dat moet natuurlijk ook weer in balans komen. We gaan eind oktober ook nog verhuizen, en ik heb met mezelf afgesproken dat wanneer ik verhuisd ben, voor een periode MyFitnessPal er weer bij pak. Dat werkte altijd goed en een beetje inzicht is wel weer welkom denk ik. Inzicht in alles wat ik in m’n mondje stop haha. Uiteindelijk zal ik weer zonder verder gaan, maar voor nu zal het me houvast bieden dat weet ik zeker. 

Tot die tijd ga ik beginnen met wat ongezonde keuzes te laten staan. Behalve dat wijntje of biertje dan… Die had ik zoooo gemist!

Ik was 26 kilo aangekomen vanaf dag 1 van mijn zwangerschap, en 29,5 kilo vanaf mijn laagste gewicht in 2015. Er was al snel 12 kilo af, wat kwam door de borstvoeding denk ik, want na week 2 (toen ik met borstvoeding stopte) stagneerde het gewichtsverlies.

Het volgende doel is -10 kilo! En daarna zien we wel weer verder.

Ik weet dat de weegschaal niet het belangrijkste is. Maar de cijfertjes liegen er niet om op dit moment. Ik wil weer naar een gewicht wat ik met jullie durf te delen! Maar geen haast, ergens in 2018 zou mooi zijn! Voor nu ga ik vooral aan de wandel met Finn, heerlijk!!!

Wie doet er met me mee de komende tijd? Vanaf nu is het weer echt Get Out Of Your Fatsuit Anne!

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

2 reacties

  1. Jaaa, ik doe mee! Ik moet nog 10 kilo kwijt om weer op mijn oude gewicht te komen. Ik ben eind juni bevallen van mij dochter, dus kan steeds minder de zwangerschap als excuus gebruiken. Mijn conditie is echt 0,0, dus moet weer flink aan de bak.

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld