Nog meer GOOYF babynieuws: een nieuw avontuur voor Maartje

0

De titel van deze blog klinkt een beetje als deel 3 uit een leuke kinderboekenreeks of als het begin van een of ander sprookje, he? Maar deze blog gaat over iets heel anders. En tja, waar moet ik dan beginnen?

Voor Get out of your Fatsuit blog ik al een tijdje over gezonde voeding en/of voeding gerelateerd aan sport. Maar nu werd ik gevraagd om te bloggen over iets veel persoonlijker, namelijk… Over mijn zwangerschap! There, I said it. The word is out.

Ondertussen 17 weken zwanger en all is good. Een klein buikje begint te komen. (Althans, dat vind ik zelf. Anderen om mij heen zijn het hier nog niet steevast mee eens.)

Als jullie Anne haar eerste zwangerschapsblog hebben gelezen, weten jullie hoe het haar in het begin is vergaan. Mijn verhaal is ietsje anders: Mijn vriend en ik besloten dat we een kindje wilden, ik werd nog 1x ongesteld en toen was ik zwanger. That’s it, een gevalletje lekker-kort-verhaal. En daar ben ik heel dankbaar voor, want ik weet dat het niet iedereen gemakkelijk afgaat en kan me nu goed voorstellen hoe frustrerend dat moet zijn. Een lucky girl dus hier! Ik moet er wel bij zeggen: ik was wel al een jaar van de anticonceptie af, omdat ik ‘die troep’ niet meer in mijn lichaam wilde hebben. Dat zal in mijn voordeel gewerkt hebben.

Eenmaal zwanger heb ik in het eerste trimester weinig hobbels op de weg ervaren. Geen misselijkheid of andere vervelende dingen. Alleen extreme moeheid. Sjonge, ik was een paar weken niet vooruit de branden en had het liefst een kussen op mijn hoofd vastgebonden zodat ik overal even kon dutten, want wat was ik moe. Mijn lichaam was duidelijk heel hard met andere dingen bezig. De moeheid was dus voor een goed doel, maar boy oh boy, ik heb als groepslesdocente hier wel eventjes moeten doorbijten. Ik wilde namelijk dat nog niemand het wist, dus heb de energie uit mijn tenen getrokken. Gelukkig werd ik na een paar weken weer wat meer mezelf. Nu geniet ik weer met volle teugen van mijn gebruikelijke sport-uurtjes. Al doe ik sommige lessen wat rustiger aan en geef ik bij buikspieroefeningen alleen de instructies en doe ik ze niet meer mee met de deelnemers.

De komende tijd ben ik van plan mijn blogs  met enige regelmaat vullen met info over voeding en sport tijdens een zwangerschap. Ik wil mijn ervaringen delen over foodcravings, vitaminen, algemene gezonde voeding voor zwangeren en allerlei sport-stuff rondom de zwangerschap, zoals welke oefeningen wel en niet te doen, hoe blijf ik fit tijdens mijn zwangerschap, hoe kom je aan sportkleding voor zwangeren, enz.

En daarnaast zal ik ook nieuwe recepten blijven posten, zoals je van me gewend bent. Geen zorgen! Maar nu eerst op vakantie, nu ik nog huppelend (in plaats van hoogzwanger en met opgezette enkels) over de de Griekse stranden kan lopen…  😉

Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld