Het Grote Detox Project – week 3

0

Oef. Wat heb ik veel zin in chocolade deze derde week van Mijn Grote Detox Project… Op Facebook en Instagram schreeuwen de nieuwe Limited Edition chocoladesmaken me tegemoet. Ik probeer de (zoete) trek te redden met gedroogde vruchten en af en toe een lepel pindakaas, maar een stemmetje in mijn hoofd blijft ‘chocolaaaaa’ roepen. Sowieso heb ik deze week veel trek, maar probeer mijn lijf ervan af te leiden met rauwkost zoals tomaatjes en paprika. Met die afleiding kom ik de werkweek zonder kleerscheuren door…

Op vrijdag kom ik thuis na een superdrukke werkweek boordevol meetings, en ik kan letterlijk maar aan 2 dingen denken:

  1. MOE! Ik wil niet gaan sporten, maar op de bank gaan liggen.
  2. HONGER! Ik wil een reep chocolade naar binnen schuiven, en een fles wijn erbij leeglurken.

Ik werp mezelf vol medelijden op de bank, maar gelukkig helpt manlief me eraan herinneren dat ik achteraf altijd blij ben als ik ben gaan sporten. En dus sleep ik mezelf zuchtend en steunend overeind, ga ik naar de Boxing Bootcamp, en trakteer ik mezelf op een heerlijke eiwitshake met banaan en amandelmelk naderhand. Én een extra lepel pindaas… En of ik ditmaal wederom blij was te zijn gegaan? Mais oui mon cherie!

Mijn favo post-workout shake! Bevroren banaan met whey, amandelmelk én pindakaas!

De rest van het weekend verloopt ook wat moeizaam… Voor het eerst tijdens dit detox project, heb ik het gevoel mezelf dingen te ontnemen en daardoor minder ‘leefplezier’ te hebben. Zowel zaterdag als zondag ga ik naar een giga leuk foodtruck festival in Breda, maar waar ik normaliter lekker aan de wijn zou gaan, drink ik nu braaf een cappuccino. En ik voel me best wel boring. Ook had ik me voorgenomen er niets te eten, maar eenmaal daar en beland in fase 1 van state of #hangry besluit ik voor een verantwoorde (en héérlijke!) couscoussalade met bietjes en feta te gaan. De weekendavonden weet ik snackattacks tegen te gaan door een bakje met fruit te eten. Met een fikse dosis fantasie zijn blauwe bessen immers net nootjes, toch? (naja, sort of althans…)

Giga lekkere couscoussalade op het Bumperkluiven foodfestival

Heerlijk zoet zomerfruit als avondsnack op de bank

Omdat ik dit weekend redelijk wat tijd heb, is er wel de ruimte om wat uitgebreider te koken. Heerlijk, want van nieuwe recepten uitproberen die gezond én lekker zijn, word ik altijd heel blij. Veel variatie in voeding voorkomt bij mij regelmatig snacken en snaaien, omdat je al zoveel verschillende smaken binnenkrijgt. En zo kokkerel ik dit weekend heerlijke, schuldvrije meals zoals aubergine uit de oven met buffelmozzarella en tomaat (zó lekker!), een heerlijke vega curry en ontbijt ik ’s ochtend met de meest lekkere, healthy wafels ever (recept staat op de website en vind je hier). Door al deze nieuwe baksels en kookkunsten ben ik bewuster bezig met wat ik eet, top dus!

Aubergine uit de oven, recept volgt snel!

Vega curry, zó lekker en zó voedzaam!

Overall is De Grote Trek wel een beetje de rode draad van deze week, want ondanks al het healthy kokkerellen, duurt de lekkere trek het hele weekend voort. Echt snoepen weet ik te voorkomen, maar er gaan wel wat meer calorieën naar binnen dan gepland. Met name in de vorm van pindakaaspot + lepel… Op een zwak moment haal ik mijn snoeptrommel tevoorschijn (die nog rijkelijk gevuld is; best een mindf*ck), maar na enige strijd met mezelf zet ik ‘m braaf weer even vol terug op de kast.

Kortom: een succesvolle, maar lastige derde week. Het is wederom gelukt, maar ditmaal met veel gemok en een slecht humeur ten gevolge. Vooral door het gemis van de fijne wijntjes, en chocolade. Ik weet voor ik het voor doe, maar mijn mindset wankelt deze week een beetje. Vooral omdat veel leuke gezellige evenementen en vrijetijdsbestedingen nu eenmaal samengaan met eten en drinken…

Resumé week 2!

Victories van de week:

  • Wijn weerstaan op het foodfestival
  • Genadeloos veel snoepdrang, maar het weten te redden met fruit en pindakaas

Cheats van de week:

  • Niet zo zeer een specifieke cheat, vooral over het geheel gezien wat meer kcal op dan gepland…

Beloning van de week:

  • Nieuwe outfit! (óók winkelen wordt weer leuker: ik ben alweer een stukje blijer als ik naar mijn spiegelbeeld kijk!)

Benieuwd naar de andere blogs over Het Grote Detox Project?
Lees hier alles over de start, hier het verslag van week 1 en hier het verslag van week 2!

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld