Het Grote Detox Project – week 2

0

Na een succesvolle eerste week, ging ook week 2 me redelijk makkelijk af. Op momenten dat ik echt trek had in zoetigheid, pakte ik een paar gedroogde abrikozen of wat extra fruit, heerlijk! Er waren deze week weinig verleidingen op kantoor, wat het ook wel wat gemakkelijker maakte. Na één zeer stressvolle dag had ik overigens giga zin in wijn, maar in plaats daarvan ging ik lekker naar de yoga; minstens even relaxend en behalve de koe-kat-beweging geen kater te bekennen!  En weet je wat zo mooi is… ik realiseer me deze week herhaaldelijk: de lange termijn voldoening van ongezonde dingen weerstaan en je lichaam voeden met gezonde voeding is zó veel groter dan de korte  termijn voldoening van snacken en snaaien! Overigens is niet alleen de lange termijn voldoening groter, ik merk ook echt al verschil in mijn lijf. Doorgaans meer energie en het sporten gaat ook beter. Ken je de uitspraak Food is fuel? Nou, I fuelly agree!

Maar toen kwam het weekend… Een weekend met familie BBQ (wat bij ons in de familie synoniem is voor véél drank en véél eten) en een babyshower van onze lieve Anne. Bij de BBQ neem ik een paar glazen wijn (zie de eerste blog, het moet wel gezellig blijven!), maar merk dan meteen dat het gezelligheidsdier in mij schreeuwt ‘Jaaa, wijn! Méér wijn, en dat gaat goed samen met vettigheid!’. Het kost me moeite om naderhand mezelf niet te vergrijpen aan de chocolade, maar I made it! Tijdens de BBQ eet ik wel wat meer dan nodig (homemade satésaus, yum!), maar ik heb het brood en de frietjes niet aangeraakt.

Zie je dat hoekje linksonder? daar ligt normaal brood & friet 😉

Zondag de babyshower; een brunch bij het superleuke tentje Coffeelicious in Breda. Omdat er ieder weekend verleidingen zijn, en ik nu écht even de knop heb omgezet, besluit ik wél te gaan, maar niet mee te brunchen en enkel een bakkie te doen. Best lastig, want ik denk graag voor anderen, en ‘wat zal men daar wel niet van vinden’. Maar inmiddels ben ik oud en wijs genoeg om te weten dat mijn leven dat van mij is, en dat ik moet doen wat voor mij het beste is. En dat was in dit geval gezellig aanwezig zijn, zonder het eetgedeelte! ’s Avonds steken vriendlief en ik nog even zelf de BBQ aan, zonder brood, mét een healthy salade en een dipsausje gemaakt met magere kwark.

Babyshower van onze An!

Kortom: een succesvolle tweede week! Ook op de foto’s die we bij de start en na 2 weken hebben gemaakt, showen al duidelijk progressie!
Ben er alleen nog niet helemaal uit, of ik die ook met de wereld ga delen…

Een heerlijke, healthy salade bij de BBQ op zondagavond

Dan nog even dit: omdat veel mensen benieuwd zijn naar wat ik op zo’n doordeweekse dag dan eet, heb ik een mealprep blog gemaakt. Hierin lees je wat ik tijdens mijn detox zoal meesleep naar mijn werk. Binnenkort zal ik nog eens een blogje maken waarin ik een eetdagboekje van een gehele dag zal zetten. Ik probeer iedere dag in ieder geval rond de 1500kcal te zitten, zonder ze echt te tellen. Ik weet inmiddels prima wat ik ongeveer kan eten zonder honger te hebben, en zonder giga veel kcal binnen te krijgen.

Preplife!

 

Victories van de week:

  • Een BBQ zónder brood en zónder friet
  • Chocolade craving doorstaan

Cheats van de week:

  • Een paar glazen wijn bij de familie BBQ
  • Té veel saus bij diezelfde BBQ

Beloning van de week:

  • Een heerlijk nieuw kookboek voor mezelf besteld: De Yoga Keuken

Bubbels bij de BBQ, joie vivre!

 

Beloning week 2!

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld