Het Grote Detox Project – week 1

0

Allereerst: veel lieve reacties op mijn vorige blog! Een herkenbaar onderwerp, merk ik wel. Een aantal van jullie wil ook graag even detoxen maar vindt het lastig, zo tijdens de vakantieperiode… Mijn tip? Start lekker na je vakantie! Deed ik ook. Je moet jezelf namelijk ook dingen gunnen, genieten van het leven, en je vakantie is daar het uitgelezen moment voor. Bovendien is zo’n detox makkelijker vol te houden als je daarvoor even jezelf (te) veel hebt gegund, dan wanneer je al wekenlang jezelf alles hebt onthouden.

Anyway! Week 1 van mijn Grote Detox Project zit erop, hoogste tijd voor een update.

De afgelopen week heb ik geleefd op een dagmenu van zo’n 1.500 kcal. En daar kun je best wat voor eten, mits je de juiste keuzes maakt. In deze blog laat ik zien wat ik op een doordeweekse dag zoal mee naar kantoor sjouw. En yep, dat betekent elke dag mealpreppen. Immers: don’t expect success, prepare for it. BAM, words of wisdom, zomaar op jouw bordje. Calorievrij, ook nog.

Preplife!

Heerlijke, voedzame salade met kikkererwten en cottage cheese!

In deze eerste week waren er een paar mooie victory-momentjes. Zo wist ik goddelijke taartjes van de bakker te weerstaan op het werk (met moeite overigens, ik heb zonder gekheid een keer of 4 de gebaksdoos open- en weer dichtgedaan). Ook liet ik tweemaal een werklunch links liggen, en at ik in plaats van die kakelverse broodjes met brie braaf mijn salade op (die overigens ook héérlijk was!). Ik dronk water, water, en o ja, water, met hier en daar een theetje en in de ochtend mijn zeer essentiële, bijna heilige, 3 bakjes koffie.

Oef. Dit gebak weerstaan was een uitdaging…

En ook deze broodjes wist ik te negeren!

Life isn’t always sunshine & kittens… dus er waren ook moeilijke momenten. Zo had ik op het werk een meeting-marathon (van 9:30 tot 18:30), waar ik me normaliter staande houd met chocolade en frisdrank (want: suikeeeeeer!). Maar, door die ochtend alvast het besluit te nemen er niet aan toe te geven, hield ik het vol. Geen frisdrank, geen chocolade. Wel zo gaar als een klontje aan het eind van de dag (maar dat was ik ook geweest mét de sugar rush).

Nog zo’n moeilijk momentje was de verjaardag van manlief. De avond ervoor stond ik taart te maken, en ik kan je zeggen – ik had een behoorlijke inner-battle going on met het welles/nietes aflikken van de beslaggarde. 1-0 voor healthy Meike, want de garde is braaf, onafgelikt in de vaatwasser gegaan. Op het feestje zelf heb ik vlak van tevoren nog even extra goed gegeten, en vervolgens alle cheats het nakijken gegeven. Geen taart, geen chipjes, geen broodjes met smeersels, geen ovensnacks. Wél een paar glazen wijn, die overigens heerlijk smaakten! Ook hier had ik ’s ochtends besloten om niet te gaan snacken. Spreek van tevoren dingen met jezelf af, desnoods hardop. Écht, het werkt!

Kortom: de eerste week ben ik nagenoeg zonder kleerscheuren doorgekomen, en ik voel me oprecht nu al beter en minder fluffy. En of dat nou echt zo is of tussen de oren zit, je m’en fou, want ik voel me er in ieder geval goed bij! Een succesvolle eerste week mag natuurlijk beloond worden. Vanzelfsprekend niet met eten, maar met een bezoekje aan de Nike Factory store waar ik mezelf trakteerde op 3 (oeps.) paar nieuwe Nike trainers. Motivatie is te koop! Nog meer motivatie haalde ik uit de fantastische docu ‘That Sugar Film’, wauw wat een eye-opener! De trailer vind je op Youtube, maar het is de moeite om de docu helemaal te checken.

Oeps. Did I buy all that?

Lui zweet eruit trainen op mijn nieuwe trainers!

Resumé week 1!

Victories van de week:

  • Goddelijke taartjes weerstaan
  • 2x verse broodjes weerstaan
  • Een meeting-marathon doorgekomen zónder sugar rush!

Cheats van de week:

  • 3 glazen wijn op het verjaardagsfeestje van manlief

Beloning van de week:

  • Nieuwe Nike patta’s om op te knallen in de gym!

Volgende week weer een nieuwe update!

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld