Clafoutis van banaan en amandelmeel

0

Op zoek naar variatie op het good-old bananenbrood? Dan heb ik hier het perfecte recept! Clafoutis is van origine een Frans gebak recept wat als nagerecht wordt gegeten. Hierin worden kersen overgoten met een mengsel van eieren, melk, bloem en suiker. Maar je kunt het eigenlijk met elke fruitsoort maken, en in plaats van bloem maakte ik het met amandelmeel. Het resultaat: een heerlijke smeuïge cake, geschikt als taartje bij de koffie maar zeker ook als ontbijt!

Ingrediënten voor een ontbijt clafoutis voor 2 personen:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig:

  • een springvorm van 12 cm doorsnee
  • bakpapier
  • beetje roomboter

Het recept:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak 1 banaan in een diep bord.
  • Tik de eieren open, voeg de kaneel en het bakpoeder toe en kluts het met een garde door de geprakte banaan.
  • Schep nu het amandelmeel door het eimengsel.
  • Klem een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm, vet de wanden in met een beetje roomboter en laat het eimengsel in de vorm lopen.
  • Snij de tweede banaan in plakjes en leg ze bovenop op het eimengsel.
  • Zet de springvorm in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Prik met een satéprikker in het midden van de van de cake, komt de prikker er schoon uit, is de cake klaar.

Tadaa, en klaar is je clafoutis! Nog warm het lekkerst 🙂

Clafoutis banaan amandelmeel

Warme smoothie van banaan, appel en kaneel
Valesca's vijf favoriete gezonde ontbijtjes
Share.

Over de schrijver

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld