Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Brownie meloen frambozen cheesecake

0

Yasss! Tony Chocolonely heeft weer een nieuwe estafettereep! En ik kon het toch niet laten om die nog eens te verwerken in een taart. Vorige zomer maakte ik een brownie mango passievrucht cheesecake, geïnspireerd op de toenmalige estafettereep en de brownie berry cheesecake van Oh My Pie. In het kader van never change a winning team, goot ik het in een net iets ander jasje.

Het resultaat is wederom een heerlijke taart! De donkerbruine brownie laag, bedekt met een zachtroze fluwelige laag kwark, zoetzure framboosjes met uiteraard grote stukken Tony. Moeilijk om te maken is hij niet, maar het vraagt wel wat geduld. Iets wat ik niet echt had gisteren, overmoedig dat ik was geloofde ik deze taart nog wel te kunnen fixen met een deadline. Dat resulteerde in de engste autorit van Eindhoven naar Den Bosch ever, met nog een vloeibare taart in de auto.  Bochtjes zijn dan niet je beste vriend kan ik je vertellen 😉

Gelukkig kon hij op plaats van bestemming nog lang genoeg de koeling in om volledig op te stijven. Het grote stuk Tony heb ik er nog net op tijd uit kunnen vissen voor het er in verdween. Vandaar een lichte verkleuring op de foto. De rest van de chocola en de frambozen zitten er dus als verrassing in verstopt ipv dat ze shinen aan de oppervlakte! Dus haast je naar de winkel zou ik zeggen en ga aan de slag, dan heb je een prachtig taartje voor dit mooie Pinksterweekend.

brownie meloen framboos cheesecake

Voor de Brownie:

  • 400 gr. zoete aardappel, gestoomd of gekookt
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gr. speltbloem (of boekweitmeel voor een glutenvrije variant)
  • 100 gr. kokosmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 gr. medjoul dadels, geweekt in gekookt water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 cup (240 ml)  plantaardige melk
  • 9 el cacao
  • snufje zout

 Voor de vanille vulling:

  • 500 gr. magere kwark
  • 400 gr. watermeloen
  • 1 eetlepel honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille extract
  • 1 zakje Klop-Fix (Dr. Oetker)

Voor de toplaag:

  • 250 gr. frambozen
  • Tony Chocolonely meloen framboos

Net als vorige keer besloot ik om niks met de hand te doen maar met mijn keukenmachine. Begin met de eieren en de honing, laat die lekker mixen in de keukenmachine terwijl je in een andere kom de speltbloem, kokosmeel, de bakpoeder, cacao en zout mengt. Voeg het toe aan je ei mengsel, samen met de zoete aardappel en de dadels. Voeg als laatste de melk toe.

Bedek ondertussen je springvorm (20 cm) met een bakpapiertje en vet de zijkanten even in. Als het beslag helemaal glad is, giet je het in de vorm en bak je de brownie laag in zo’n 35 min gaar op 175 graden. Hij is klaar als een prikker er schoon uit komt. Let op, bak het niet te lang! Niets zo teleurstellend als een té droge brownie, dus check al even bij 30 minuten.

Laat de bodem goed afkoelen. Week ondertussen de gelatine in koud water. Ook in deze fase gebruikte ik mijn keukenmachine. Maal eerst je meloen helemaal fijn, giet een klein beetje ervan in een steelpannetje. Op de gelatine en het water na, gaat nu alles in de keukenmachine en laat maar draaien! Ondertussen los je de gelatine op in het gereserveerde meloensap in een pannetje op het vuur. Blijf het continu goed door roeren en haal het van het vuur zodra het helemaal opgelost is. Giet het bij je kwarkmengsel in de keukenmachine en laat het nog even draaien tot alles goed gemengd is. Giet het goedje boven op de brownie en zet het in de koelkast.

Als het voldoende is opgesteven om nog een laagje te kunnen dragen, verdeel je de frambozen erover. Dit is ook het moment om er een paar stukjes Tony tussen te leggen. Zet het weer terug in de koelkast en laat het weer helemaal opstijven.

Ondanks dat er alleen een verschil zit in het fruit, is het echt een compleet andere taart geworden. Niet alleen is het echt een plaatje om naar te kijken, de smaken gaan echt heel goed samen. De brownie heeft echt de smeuïge textuur en diepe chocolade smaak die een brownie hoort te hebben, de cheesecake laag is zoet en romig en de framboosjes zacht en fris! Natuurlijk kun je de Tony Chocolonely weg laten om het allemaal verantwoord te houden, ook dan is deze taart heerlijk. Zelfs geschikt als ontbijt. Maar ook perfect voor op een verjaardag, of als toetje om een zomerse BBQ mee af te sluiten lijkt mij een goed idee!

Zwarte bonen brownie, snacken met groente!
Ontbijten met groente, gezond en afwisselend.
Share.

About Author

Author Image

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief