Aan al het moois komt een einde, helaas. Get Out Of Your Fatsuit stopt!

3

Ik weet niet waar ik moet beginnen en ik schrijf dit met een brok in mijn keel.

Vijf jaar geleden start ik met Irene en Renate vanuit een soort grap een Facebook pagina aan de keukentafel bij Renate. Ik viel kilo’s af en dit moest de wereld in. Als ik het kon, zou jan en alleman het kunnen. Al snel merkt Irene dat het niet helemaal haar ding is en betrekken we Frauke er bij (want HALLO bak koningin). Jarenlang hebben we de grootste lol, stijgen de likes en hebben we uiteindelijk een website met op het hoogtepunt 30.000 unieke bezoekers, 16.000 volgers op mijn Instagram en meer dan 12.000 Facebook likes. Dat is niet zomaar wat! Gastbloggers komen ons helpen content te verzorgen en bedrijven willen met ons samenwerken. We hebben lol, altijd nog. Ik ben ondertussen een die-hard fitness chick met een blokjesbuik en alles gaat een soort van vanzelf.

Meer dan fulltime werken, een blog, vriendlief, een sociaal leven en zes dagen per week in de gym. 40 kilo lichter, ietsie pietsie geobsedeerd door gezond eten en ik hol (lees vlieg) door het leven.

Tot ik me bedenk: ik wil mama worden…. En dan ook zo snel mogelijk (want ja, wat ik wil doe ik en dat lukt). Maar dat kwam niet zomaar aanwaaien. Na maanden was ik nog steeds niet zwanger en besefte ik me dat er wat dingen anders moesten. En mondjesmaat werd ik liever voor mezelf. Lichamelijk en geestelijk. En na 11 maanden oefenen was daar ineens die positieve test.

Alles veranderde. Ik veranderde!

Doodziek, kilo’s zwaarder en te moe om te sporten. Voor nog zo goed als fulltime werken, de blog en vriendlief was energie over. De gym liet ik voor wat het was. In de veronderstelling dit na mijn bevalling weer op te pakken. Vier keer per week moest minimaal gaan lukken toch?

De allerliefste Frauke en Renate kregen andere interesses en ons kindje GOOYF konden ze niet meer de aandacht geven die het verdiende. Ik was er nog langer niet klaar mee dacht ik. Meike en Valesca deden ondertussen al zo veel (want ik was ook bezig met zwanger zijn, bevallen en mijn leven in balans krijgen) en hadden zo’n zin om met mij te knallen, dus sloten zich bij mij aan. Knallen dat zouden we doen.

Nu zo’n zes maanden na de geboorte van Finn ben ik blij als ik twee keer per week sport, weer 36 uur gewerkt heb, een keer lief ben geweest voor vriendlief, vriendinnetjes heb gezien, mijn huis geen zwijnenstal is & Finn niks tekort komt. GOOYF vraagt nog veel van me maar kan niet meer worden ingepast. Ik heb en maak er de tijd niet voor. Ik heb andere prioriteiten en ben (te) veel veranderd.

Natuurlijk wil ik graag weer onder de 70 kilo wegen (nog ff te gaan) en vind ik sporten nog leuk. Maar er zijn andere dingen. Nja vooral een klein mensje dat veel belangrijker is. De website is geen hobby die je er even bij doet… Het is keihard werken. Uren per week moet je er aan besteden (vergis je daar niet in) en die tijd heb ik eigenlijk niet. Die wil ik aan andere dingen besteden. Ik merk ook dat ik mijn eten niet meer fotogeniek op tafel serveer en vind dat wel prima.


Ik heb een paar weken terug mijn twijfel uitgesproken naar Valesca en Meike en de weken erna de knoop doorgehakt. Ik wilde stoppen met GOOYF. Helaas zijn Meike en Valesca tot de conclusie gekomen dat het echt te veel werk is om samen verder te gaan, en daarom hebben we besloten dat GOOYF helemaal stopt… Onze gastbloggers Maartje, Marieke en Sjors vinden natuurlijk het super jammer, maar snappen onze keuze.

GOOYF was iets FANTASTISCH. Maar het past niet meer bij deze (nieuwe/andere) Anne. Het voelt niet meer als iets wat ik echt wil. Dat is me ineens overvallen. Misschien heb ik er te licht over gedacht, maar de combinatie met al het andere is me gewoon te veel.

De jarenlange verzameling van content gaat natuurlijk niet zomaar verloren en de website blijft nog een aantal jaar in de lucht. Maar er zal niets meer bij komen.

Mijn Instagram blijft. En wie me wil blijven volgen is meer dan welkom. Ben wel voorbereid op Finn spam en geen blokjesbuik. Ik ben nu eenmaal verliefd op mijn eigen kind <3


Ik wil Meike en Valesca mega bedanken voor de laatste maanden. Zonder jullie had ik maanden geleden al moeten stoppen toen ik er nog niet aan toe was.

De lieve Renate en Frauke… De gastbloggers in al die jaren zoals Marloes, Inger, Tamara, Thomas, Laura, Ilse, Bart, Maartje, Marieke en Sjors en vooral ook:

JULLIE!!!

Heel veel liefs, Anne

En Valesca en Meike willen natuurlijk ook nog wat zeggen.

 

VALESCA

Lieve GOOYF volgers,

Sja, dat was even slikken toen Anne met haar nieuws kwam.. Dat was niet wat ik in mijn hoofd had toen ik me afgelopen augustus officieel bij GOOYF aansloot. Ik wilde knallen, iets heel moois van GOOYF 2.0 maken. Nog steeds eigenlijk. Maar tegelijk wist ik meteen: Get Out Of Your Fatsuit zonder Anne is geen Get Out Of Your Fatsuit. Anne is de oprichtster en het boegbeeld. En wat Anne zegt klopt: een website goed draaiende houden kost veel tijd. Meer tijd dan dat ik er het afgelopen half jaar in gestoken heb, heb ik zelf ook niet.. Dus moet ik met pijn in mijn hart GOOYF laten gaan..

2,5 jaar lang heb ik met héél véél plezier recepten en blogs geschreven. We hadden een geweldig leuk team waarmee we heel veel leuke dingen gedaan hebben, zoals het pop-up restaurant in Amsterdam en het GOOYF summer event bij Health Advies Breda. Er waren leuke samenwerkingen en mooie evenementen waar we heen gegaan zijn zoals het Les Mills Event in Ziggo Dome. Ik heb heel veel meiden geholpen met mijn blogs over de oplossing voor acné. Daar ben ik dankbaar voor en ik kijk er met veel plezier op terug. Ik ben trots een GOOYF-ie geweest te zijn!

Ik stop natuurlijk niet met mijn healthy lifestyle en ga verder op mijn Instagram. Ik hoop jullie daar te zien!

Liefs, Valesca

 

 

MEIKE

Lieve GOOYFies,

ik weet het nog als de dag van gisteren… Tijdens een foodie-event in Breda raakte ik aan de praat met Anne, die ik al een beetje kende van onze sportschool. Of ik het leuk vond een keer een gastblog te schrijven over mijn transformatie. Want net als Anne, was ik ooit een héél stuk zwaarder. Maar natuurlijk wilde ik dat, hoe spannend ook! Schrijven is al heel mijn leven mijn grootste passie, en dat kunnen combineren met mijn liefde voor een healthy lifestyle klonk me als muziek in de oren. Het bleef echter niet bij die ene blog, want al snel vroeg Anne of ik het niet leuk vond me aan te sluiten bij het team van gastbloggers. Hallo retorische vraag, count me in! En zo bevond ik mij op zondag 31 juli 2016 ineens met Team GOOYF in Amsterdam, voor een workout sessie in de HUB gevolgd door een lunch bij Yoghurt Barn, zó tof! De 1,5 jaar erna waren fan-tas-tisch. We bezochten de meest toffe events en lanceringen, mochten samenwerken met prachtige merken, ik kon me volledig storten op het schrijven, en had de eer om duizenden mensen te bereiken met mijn verhalen… Ik had deze tijd voor geen goud willen missen.

Maar aan al het goede komt een eind. Sowieso komt aan alles een eind, eventually. En hoe fantastisch GOOYF ook is, het platform draaiende houden, kost tijd. Heel veel tijd. En tijd is schaars. Zeker met een drukke fulltime baan, een echtgenoot, heel veel lieve vrienden en familie die ook aandacht verdienen, en de ambitie om dat lijf ook nog in vorm te houden. Die tijd was de laatste maanden al moeilijk te vinden, en toen onze An besloot ermee te stoppen, was het al snel duidelijk dat het voor Vales & mij teveel ballen zijn om hoog te houden. En wij zijn allebei van mening: als je iets doet, dan doe je het goed. En 2 perfectionisten with one hell of a job is gewoon niet realistisch…

Maar sjees, wat is het jammer! Alle hartverwarmende reacties die we kregen op persoonlijke blogs, de vele foto’s van onze volgers die weer met succes een van onze recepten hadden gemaakt, het mogen inspireren van zoveel meiden en jongens in Nederland. Ik ga GOOYF, zowel het platform als het team, enorm missen en wil via deze weg Anne nog even bedanken, dat ik deze heerlijke tijd kon meemaken.

Mocht je het leuk vinden om me ook post-GOOYF te blijven volgen: @krachtvoer op Instagram. Hope to see you there!

Liefs,
Meike

Ik ga deze lieve mensen missen!

GOOYF dames op de Fitgirlfair

 

 

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

3 reacties

  1. Wauw Anne, wat een heftige maar ook hele moedige beslissing! Ik volg je nog niet super lang, ongeveer 3/4 maanden voor je zwangerschap. Hoe inspirerend en mooi ik je afval-verhaal ook vond, ik vind je instagram account (en het verhaal erachter) nu je moeder bent nog veel leuker geworden. Ik ben nu zelf 12,5 week zwanger van mijn eerste kindje en blijf je dus ook gewoon volgen. Veel geluk en succes. ps. laat die babyspam maar komen 🙂

  2. Neeeeeeeeeeeeeee!!! Wat jammer! Ik durf het ook wel aan 🙂 Maaar dat is vast niet wat jullie willen?…dan is het begrijpelijk! Dankjulliewel!!

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld