Ik ben een liefhebber van fruit, vooral van het seizoen. Deze tropische reepjes zitten boordevol smaakjes die je op een wit strand met palmbomen doet wanen! Lekker fris, zomers en feestelijk deze repen. En helemaal niet zo moeilijk!
Voor de bodem;
1 cup geraspte kokos
1 cup amandelpasta
1/2 cup amandelmeel
8 medjool dadels
2 eetlepels honing
2 theelepels vanille extract
Snufje zout
Meng alles in je keukenmachine en duw de massa aan op een ovenschaaltje bekleed met bakpapier.
De roomlaag;
Zet een blik kokosmelk in de koelkast, het liefst de dag ervoor. Het gaat zich dan opsplitsen in 2 delen. Schep met een lepel voorzichtig de dikke romige laag eraf. Doe het in een kom met 1 eetlepel honing en een theelepel vanille extract. Mix het nu zoals je slagroom zou kloppen. Als het stijf geklopt is, zet het dan nog even in de koelkast.
Topping;
1 mango, 1 papaya, 1 nectarine, 1 gele kiwi en 2 stuks passiefruit. Snijdt alles in kleine blokjes.
Nu kun je gaan bouwen. Verdeel eerst de roomlaag met een spatel over de bodem en bedek met het fruit. Zet het een uurtje of 2 in de vriezer om wat uit te harden en snij er dan repen van. Bewaar ze in de koelkast, anders smelt je roomlaagje!