Niet alleen is het leuk om pakketjes weg te mogen geven als blogger, het is ook leuk om in de reacties weer recepten en foto’s tegen te komen waardoor ik op mijn beurt weer mee win! Een berg inspiratie kwam voorbij, zo ook pumpkin pancakes.
Ik had er al eerder over gehoord maar me er nog nooit aan gewaagd. Nu moest ik toch ook maar eens aan de bak met deze lekkernij. Ik kocht een zakje pompoen, je weet wel, van die handige voorgesneden blokjes. Met het idee om dit snel eens te maken. Tijdens mijn ochtend mealprep zag ik dat ik op moest schieten! Ze waren al aan de datum! Hop hop dan maar meteen aan de slag. Geen tijd en zin om nog iets voor te koken heb ik er maar een eigen draai aangegeven. En lekkàh!!
Omdat het op moest, gooide ik het hele zakje van 400 gr (wat stiekem natuurlijk maar zo’n 360 gr. was) maar in de keukenmachine. Daar voegde ik nog aan toe;
100 gr havermout
2 eieren
1 flinke theelepel kaneel
1 schep (30 gr) vanille whey
200-250 ml amandelmelk
1/2 theelepel bakpoeder
1 eetlepel lijnzaad
Alles even mixen tot het een glad beslag wordt. Ondertussen verwarm je vast je koekenpan met een beetje bakspray of kokosolie. Schep nu met een lepel kleine hoopjes in je pan, ongeveer 2 sauslepels per pancake. Zet het vuur wat lager, en flip ze als de bovenkant droog begint te worden en de randjes mooi bruin.
Heel lekker met huttenkäse en kaneel of een beetje jam, maar ook erg lekker met kwark en cacao nibs. Of gewoon zo! Ik haalde ongeveer 9 pancakes uit dit beslag, dus ruim voldoende voor 2 personen. Ontbijten met groenten is zo gek nog niet 😉