Als kind was ik al enorm onder de indruk van marercake. Ik was altijd heel nieuwsgierig hoe je een cake er van binnen zo mooi uit kon laten zien met die kleurtjes die in elkaar opgaan, maar niet in elkaar door lopen. Nog niet te spreken over een andere smaak bij nagenoeg iedere hap. Enfin… Ik ben dus fan van marmercake
2 weken geleden testte ik er al 1, maar die was helaas niet blogwaardig. Doel was een pindakaas chocolade kwarkcake met PB2 pindakaaspoeder. Hoewel het er goed en strak uit zag, liet de textuur en de smaak te wensen over. Deze week besloot ik het wat simpeler te houden. Een soort van marmer bananenbrood met een paar frambozen verstopt hier en daar. Voor de eiwitjes voegde ik wat extra proteïnepoeder toe. En deze ronde is het lekker! Helaas wel iets minder strak, ik ben zeker 10 min bezig geweest om hem uit de vorm te peuteren! Wel mijn eigen schuld, niet goed genoeg ingevet. Ach… al doende leert men 😉
Wat heb je nodig?
3 grote bananen
2 hele eieren en 2 eiwitten
150 gr. havermeel
1 scoop vanille whey
1 scoop chocolade whey
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacao
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
hand bevroren frambozen
Mix de bananen met al het ei met een staafmixer of een vork en garde. Voeg dan het havermeel, de vanille, het zout en de bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 2 bakjes. Voeg bij de 1 een scoop vanille whey toe en schep het in je (goed ingevette) vorm. Mix door het andere beslag een scoop chocolade whey en 2 eetlepels cacao. Schep het voorzichtig op het vanille beslag.
Duw er her en der voorzichtig wat frambozen in en dek ze af met het beslag door er met een spatel over te strijken.
Bak de cake in ongeveer 30 min op 175 graden, of tot een prikker er schoon uit komt!
Heb jij ook een recept voor een gezonde marmercake? Deel hem hieronder met ons!