I love Pizza! Maar eerlijk gezegd eet ik het maar bijzonder weinig. Het is een flinke calorieënbom met weinig voedingsstoffen. Hoewel ik nu aan het bulken ben en ook echt kan genieten van een chocolaatje of wat anders lekkers, merk ik dat ik die pizza uitstel tot een gelegenheid. Die ga ik niet in mijn eentje op de bank naar binnen zitten schuiven. Nee, die plan ik in zodat ik er echt intens van kan genieten! Overdreven? Wellicht. Maar voor mij werkt het. Ik kijk nu dan ook al enorm uit naar zondag, dan gaan Anne en ik een echte goede pizza eten in Rotterdam bij Sugo.
Desalniettemin kan ik tussendoor wel erg creatief zijn in alternatieven op deze lekkernij! Zo eet ik regelmatig een tortizza ofwel skinny pizza gemaakt van een tortilla. Maar nu heb ik dus iets ontdekt! I took this pizza thing to a whole other level! Een zoete aardappel pizza. Let wel op, deze variant bevat ongeveer net zo veel kcal als een gewone pizza, maar bevat allemaal fijne vitamientjes en mineralen waar mijn lijf blij van wordt. Dus niet heel geschikt als je op je calorie inname aan het letten bent, maar uiterst geschikt voor een clean bulk!
Voor 1 pizza:
400 gr. zoete aardappel
70 gr. speltbloem
1 ei
100 gr. hüttenkäse
50 gr. rucola
50 gr. parmaham
paar stukjes zachte geitenkaas
paar olijfjes
Schil de zoete aardappel en snijdt het in blokjes. Kook het gaar, giet het af en stoom ze nog even droog. Laat het een beetje afkoelen, stamp de aardappels fijn, voeg de speltbloem en het eitje toe en meng het goed door elkaar. Bekleed een pizzapan of bakplaat met bakpapier en vorm met een lepel een mooie pizzabodem van het mengsel. Bak de bodem in 30-35 min gaar op 180 graden.
Wanneer hij klaar is besmeer je de bodem met de hüttenkäse en beleg je hem met de toppings en bak je hem nog even 5 minuten af. That’s it! Smullen maar!