Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Mugcake: een snel havermoutontbijtje!

0

Havermoutontbijtjes, mij kan je er ’s nachts voor wakker maken! Of het nu havermoutpap is (of oatmeal, klinkt wel zo lekker ;)), een ovenreceptje of de snelle versie ‘mugcake’, ik vind het allemaal even heerlijk. Het grote voordeel van een mugcake heb ik net al genoemd: het is snel klaar! Easy peasy: het enige wat je nodig hebt is een schaaltje en een magnetron.
Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • ½ banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels (ongezoete) amandelmelk
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • Kaneel naar smaak
  • Een handje blauwe bessen
  • Een klein handje gebroken walnoten

Topping: kwark of yoghurt, fruit & noten

Extra nodig:

  • Magnetron
  • Schaaltje & een diep bord

Recept: 1. Prak de banaan in een diep bord, en voeg alle ingrediënten toe behalve de bosbessen en de walnoten.

  1. Meng goed door elkaar, en roer daarna de walnoten en blauwe bessen door het beslag.
  2. Stort het mengsel in een aardewerk (yoghurt)schaaltje. Evt. kan je deze wat invetten met (kokos)olie, maar over het algemeen plakt het beslag niet dus is dat niet perse nodig.
  3. Zet het schaaltje 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  4. Keer het schaaltje om op een bord. Valt de mugcake er niet meteen uit, help het dan even door met een mes langs de rand te gaan.
  5. Top de mugcake af met wat je lekker vind!

Qua topping ben ik fan van kwark of yoghurt, om het net wat smeuïger te maken & ik vind de combinatie warm & koud heel lekker :) Verder kan je natuurlijk alle soorten fruit en/of noten toevoegen. Amandelmelk kan je ook vervangen door soja of gewone melk! Bon apetit!

 

GRANOLA met noten, rozijnen en kaneel
Cake for breakfast
Share.

About Author

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief