Havermoutontbijtjes, mij kan je er ’s nachts voor wakker maken! Of het nu havermoutpap is (of oatmeal, klinkt wel zo lekker ;)), een ovenreceptje of de snelle versie ‘mugcake’, ik vind het allemaal even heerlijk. Het grote voordeel van een mugcake heb ik net al genoemd: het is snel klaar! Easy peasy: het enige wat je nodig hebt is een schaaltje en een magnetron.
Ingrediënten:
- 40 gram havermout
- ½ banaan
- 1 ei
- 3 eetlepels (ongezoete) amandelmelk
- 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
- Kaneel naar smaak
- Een handje blauwe bessen
- Een klein handje gebroken walnoten
Topping: kwark of yoghurt, fruit & noten
Extra nodig:
- Magnetron
- Schaaltje & een diep bord
Recept: 1. Prak de banaan in een diep bord, en voeg alle ingrediënten toe behalve de bosbessen en de walnoten.
- Meng goed door elkaar, en roer daarna de walnoten en blauwe bessen door het beslag.
- Stort het mengsel in een aardewerk (yoghurt)schaaltje. Evt. kan je deze wat invetten met (kokos)olie, maar over het algemeen plakt het beslag niet dus is dat niet perse nodig.
- Zet het schaaltje 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Keer het schaaltje om op een bord. Valt de mugcake er niet meteen uit, help het dan even door met een mes langs de rand te gaan.
- Top de mugcake af met wat je lekker vind!
Qua topping ben ik fan van kwark of yoghurt, om het net wat smeuïger te maken & ik vind de combinatie warm & koud heel lekker Verder kan je natuurlijk alle soorten fruit en/of noten toevoegen. Amandelmelk kan je ook vervangen door soja of gewone melk! Bon apetit!