Ik ben de laatste tijd fan van alles uit de oven. Groentes, zalm en in dit geval kip. Dit is een kipfiletje uit de oven gevuld met hüttenkäse en spinazie. Ik vind kip bakken in een pan saai en het wordt snel droog. Met dit recept ben je verzekerd van een smeuïg kippetje.
Wat je nodig hebt voor twee personen;
– 2 kipfilets
– 100 gram hüttenkäse
– 100 gram verse spinazie
– paprikapoeder
– peper en zout
Ik maakte het met een groentes; een gele paprika, courgette, rode ui. Dit ging in stukjes in de wok met een beetje kokosolie, snuf peper/zout en wat cayennepeper.
De spinazie doe je in een pan en schep je om tot het slinkt. Dan voeg je de hüttenkäse toe en dat roer je door elkaar. De kipfilet bestrooi je met een beetje zout en peper. Dan maak je er een aantal sneden in, let op, niet helemaal door!
Je legt de kip vast in de ovenschaal (ik heb bakpapier gebruikt) en in de sneden voeg je het hüttenkäse/spinazie mengsel. Daarover heen flink wat paprikapoeder, je hoeft niet zuinig te zijn. Om het extra lekker te maken (maar niet GOOYF-proof) strooi je er nog wat geraspte kaas over. Ongeveer 25/30 minuten op 200 graden in de oven.
Bon appetit!