Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Kabeljauw met serranoham en groentes uit de oven

0

Het is even een receptje voor als je wat tijd hebt, want de ovenschaal gaat maar liefst 40 minuten de oven in. Maar dat is prima te doen in het weekend toch? Resultaat is een heerlijk warm gerecht met smaakvolle vis en knapperige groentes. Inspiratie komt gedeeltelijk van de Albert Heijn en van mijn lieve vriendinnetje Ilona. Een feestje op je bord en echt easy qua bereiding!

Wat je nodig hebt voor vier personen;
400 gram kabeljauwfilet
400 gram zoete aardappel
4 el olijfolie
1 bol knoflook
350 gram groene asperges
1 hele courgette
1 paprika
4 theelepels rode tapenade
4 plakken serranoham
150 gram magere kwark of griekse yoghurt 0% vet

Stap 1;
Verwam de oven voor op 225 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.

Stap 2;
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en verdeel over de ovenschaal. Meng met 3 eetlepels olijfolie. Je brengt het op smaak met peper en zout. Snijd dan het kapje van de bol knoflook en zet de bol bij de aardappelen. (Ja, echt, de hele bol erbij!) De zoete aardappel gaat nu voor 20 minuten de oven in. Schep af en toe om.

Stap 3;
Snijd de paprika in stukken, de courgette en breek van de asperges de houtachtige onderkant af. Snijd de asperges schuin doormidden. Schep 1 eetlepel olijfolie erdoor heen.

Stap 4;
Dep de vis droog en bestrijk het met 1 theelepel tapenade per stukje vis. Bestrooi met wat peper. Wikkel elk stukje vis in een plak serranoham.

Stap 5;
Na 20 minuutjes neem je de zoete aardappel uit de oven en je neemt de bol knoflook eruit. Voeg de groentes toe aan de ovenschaal en hussel het hele zaakje door elkaar. Leg de kabeljauw in ham er bovenop. Zet het weer in de oven en bak het in circa 20 minuutjes gaar.

Stap 6;
Ondertussen maak je een sausje met de griekse yoghurt 0% vet. Je knijpt de gepofte knoflookteentjes uit de vliesjes en snijd ze fijn. Meng dit met de griekse yoghurt. Proef een beetje tussendoor, een teentje of drie is echt genoeg.

Stap 7;
Maak de borden mooi op! En geniet ervan :)

Pompoensoep
Tonijnsteak met home made pesto en speltpasta
Share.

About Author

Author Image

#business #joiedevivre #sporty #bezigbijtje #media

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief