‘Een lastminuterecept voor als je vrienden op bezoek krijgt: geen werk en ongelooflijk lekker.’ Aldus Pascale Naessens over dit recept met kabeljauw, kokosmelk en limoen. Pascale houdt van lang en gezellig tafelen, maar ook van een slank en gezond lichaam. ‘Gezond eten’ staat voor haar niet voor ‘minder, saaier en smaaklozer eten, maar wel voor ‘meer, gevarieerder en lekkerder eten’. Kijk dat zou ik nou ook zelf gezegd kunnen hebben. Ze schrijft ook nog eens hele leuke kookboeken en daaruit komt onder andere dit recept. Super lekker, maar persoonlijk hou ik wel van pittig, dus een volgende keer zou ik misschien nog een snufje chilipeper toevoegen voor iets meer smaak.
Maar gaat allen naar; www.purepascale.com want ze heeft nog veel meer heerlijke (en snelle!) receptjes.
Ingrediënten (voor 2 personen)
400 g stevige witte visfilet
15 kleine trostomaatjes
4 el kokosmelk
2 limoenen
1 grote bos verse kruiden: peterselie, dille, koriander, …
1 knoflookteentje
1 Eetlepel olijfolie
Bereiding:
Meng de kokosmelk met het sap van één limoen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en de fijngesnipperde knoflook.
Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de andere limoen in plakjes. Neem een vuurvaste schaal, leg er een eerste deel van de visfilet in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het sausje. Ga zo verder en eindig met de kruiden en het sausje.
Leg de tomaatjes en de plakjes limoen eromheen. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C.
Smakelijk!