Wat? Nou, een soort van bananenbrood maar dan met courgette. I’m telling you, groenten eten was nog nooit zo leuk als nu! De courgette maakt deze cake supersmeuïg, heerlijk bij een kop thee of gewoon voor tussendoor. En hij is ook nog eens heel easy peasy te maken. Geen keukenmachine of mixer komt er aan te pas.
Wat heb je nodig?
3 hele rijpe bananen
1 middelgrote courgette, geraspt ongeveer 1 cup
1 1/2 cup speltbloem
1 ei
1/2 cup kokosolie
1/3 cup honing
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 theelepels koekkruiden
1 theelepel vanille extract
snufje zout
Rasp de courgette in een bakje en zet apart. Prak dan met een vork de bananen in een kom. Voeg de olie, de vanille en het eitje toe en meng het goed door met een spatel. Voeg dan alle andere ingrediënten toe op de courgette na. Meng alles door elkaar tot het net gemixt is. Voeg dan de courgette toe en meng het nog kort door.
Giet je beslag in een ingevette cakevorm engarneer met extra plakjes banaan, cacao nibs of wat je maar lekker vindt.
bak het in 50-60 min gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden. Je courgette brood is klaar als een prikker er schoon uit komt. Laat de cake eerst afkoelen voor je er plakken van snijdt.
#doejegroentenboereenlolenjemoederook en maak dit! Word je zelf ook heel blij van
Smakelijk!