In de zomer maak ik niet zo vaak soep, meer in het najaar en de winter, best wel jammer eigenlijk, want een goed bord soep is echt super lekker en voedzaam!
Deze soep is lekker pittig en door de bonen en kip rijk aan proteïne. Doordat hij zo goed gevuld is, is hij uiterst geschikt als maaltijdsoep. Ideaal dus om mee te nemen als lunch of met een lichte salade als diner.
Wat gaat erin?
1 grote ui, gesnipperd
3-4 tenen knoflook, gehakt
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gedroogde oregano
1/2-1 hele eetlepel chili poeder (ik gebruikte 1,5 lepel en dat was echt een beetje too much :s)
zout & peper naar smaak
1 blik kikkererwten
1 blik cannelini bonen
1 blik maïs
een zakje snijbieten
2 kippenbouten zonder vel
2 kippenbouillion blokjes
1 liter water
platte peterselie
Bak in een scheutje olie de kippenbouten even aan in een pan met een dikke bodem. Als ze dichtgeschroeid zijn, haal je ze uit de pan.
Voeg eventueel nog een beetje olie toe en fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze 30 seconde mee. Voeg dan de courgette, de paprika en de kruiden toe, bak het geheel even 5 minuutjes aan en voeg dan de bonen, de maïs, de snijbietjes en het water met de bouillion blokjes toe. Leg de kip er weer tussen en laat het 20-30 minuutjes zachtjes door koken.
Als de kip helemaal gaar is, haal je de bouten uit de soep en trek je met een vork het vlees van het bot. De stukken kip kunnen zo terug de soep in. Schep de soep in borden en garneer met platte peterselie. 1 portie soep bevat zo’n 27 gram eiwitten! Dus ook perfect voor na het sporten!