Super easy, je hebt niet eens een mixer of keukenmachine nodig. En ik was zelf een partijtje tevreden met het resultaat! De hele keuken rook heerlijk, geen toegevoegde suikers, prima als tussendoortje maar ook als ontbijt en ik vind het een plaatje. Zo zie je maar, oefening baart kunst. Ik maakte al eens eerder een kwarkbrood van een recept van PuurSuzanne en deze variant is daar weer op gebaseerd.
Wat je nodig hebt voor 1 cake:
– 250 gram speltmeel
– 250 gram Griekse yoghurt (0% vet)
– Een ei
– Theelepel bakpoeder
– Twee theelepels kaneel
– Een theelepel speculaas- en koekkruiden
– 30 gram gedroogde cranberries
– Een appel
– 150 gram blauwe bessen
Weeg je Griekse yoghurt even af in een schaaltje. Er staat namelijk op de verpakking dat er 500 gram in zit, maar meestal klopt daar niets van! En als je de helft neemt van het potje, dan wordt het veel te droog.
De speltmeel in een schaal en je voegt de bakpoeder, kaneel en koekkruiden toe. Even met een lepel erdoor heen zodat het goed verdeeld is. Dan de Griekse yoghurt erbij, het ei en met een lepel (of garde, wat je handig vindt) roer je het tot een glad mengsel.
Dan een appel in kleine stukjes erdoor, de blauwe bessen en de cranberries.
De cakevorm bekleed je met bakpapier en daarin schep je je mengsel. Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen. De oven mag op 200 graden en de cake gaat ongeveer 35/40 minuutjes de oven in. Hou het even in de gaten, misschien gaat jouw oven wel sneller!
5 reacties
Hoi volgens mij moet er 500 gr yoghurt in het is zo kompakt nu met 250 gr yoghurt!! Of heb ik t mis gr helga
Hoi Ik heb hetzelfde probleem als Helga. Het deeg is een grote deegbal waar ik de appel niet doorheen kan doen! Ik hoor het wel…
Hoi Joyce, iets van melk ofzo toevoegen? Wij hebben er geen last van. Wat voor meel gebruik je? Het moet ook wel een soort brooddeeg zo dik zijn he. X anne
Hooii,
Ik wil deze graag gaan maken. Maar heb 2 vraagjes.
Kan ik bakpoeder vervangen door wijnsteenbakpoeder?
En speltmeel door Havermeel??
Alvast bedankt,
Groetjes, Desléy..
Hi Desley,
Dat moet lukken denk ik! Als het te vast wordt kan je altijd een klein scheutje (plantaardige) melk toevoegen of een drupje water. Laat je weten of het lukt?
groetjes, Renate