De meeste van de receptjes op Get Out Of Your Fatsuit van mijn hand werden altijd geproduceerd in een goedkope Hema pan. Bananen-ei pannenkoekjes worden altijd een soort scrammbled eggs en biefstuk kan ik al helemaal niet bakken. Ik dacht altijd dat het kwam omdat ik te ongeduldig ben, maar misschien heeft de pan ook wel effect…
Nu kreeg ik ineens twee glanzend nieuwe tefal pannen thuis gestuurd. Een anti-aanbak pan en een keramisch exemplaar. Noem het vrouwelijk, maar ik vond het vooral mooie pannen. ‘Ceramic Control White Induction’ of ‘Titanium Pro anti-aanbaklaag’ zegt mij niet zo veel, dus ik kon ze maar het best gaan testen.
De zwarte pan is een anti-aanbak pan. Afgelopen weekend heb ik er nog een ei in gebakken en dat ging perfect. Ook is deze pan heel geschikt voor roerbakken en pannenkoeken. Omdat het een anti-aanbak pan is, hoef je geen boter, olie of olijfolie te gebruiken. Dus geen onnodige calorieën. Voelt een beetje gek! Maar het is gewoon echt niet nodig. Geadviseerd wordt een kunststof spatel te gebruiken om dat anti-aanbak laagje niet te beschadigen.
De mooiste van de twee, de witte beauty is een keramische pan. In het midden een rode spot, Tefal noemt het de Thermo-Spot. (zit ook in de andere hoor!) Bedoeling is de pan op het vuur zetten en eerste te wachten tot de thermo spot egaal rood is en daarna pas beginnen te bakken. Ik maakte hierin courgette blokjes met tomaatjes en shrimpies. Deze keramische pan geeft een heel knapperig bakresultaat. Het zou ook goed werken voor aardappeltjes of een stuk vis. Zelfs de courgette blokjes werden knapperig!In de pan gebruikte ik wel wat kokosolie.
Nu nog een keer die pannenkoekjes proberen… Wil jij ook aan de slag met deze pannen? Meer info vind je op de site van Tefal en kopen kan via deze verkooppunten.
En wat leuk is; als je deelneemt aan een korte enquête maak je kans op 1 van de 10 pannen (5x keramisch en 5x anti-aanbakpan). De enquête vind je hier!
#advertorial, zie disclaimer!