Deze lekkere koeken vond ik op Pinterest, een havermout koekje met de smaak van een stuk appeltaart, what’s not to love? En super simpel om te maken!
Hoewel ze er na het bakken niet super appetijtelijk uit zien, is het echt een heerlijke koek voor tussendoor. Ze blijven namelijk een beetje zacht, waardoor ze er wat klef uit zien. Wellicht helpt het om ze wat langer te bakken.
Wat heb je nodig?
1 cup havermout
3/4 cup speltbloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
1 1/2 theelepel kaneel
snufje zout
2 eetlepels kokosolie
1 ei
1 eiwit
1 theelepel vanille extract
1/3 cup honing
2 geraspte appels
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg daar de natte ingrediënten aan toe. Meng het geheel goed door met een spatel. Mix er als laatste nog de geraspte appel door en laat het beslag een half uurtje staan. De havermout zuigt het vocht nog wat op waardoor het beslag wat steviger wordt.
Verwarm je oven voor op 170 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier. Maak nu met 2 lepels ronde koeken van het beslag en bak ze in ongeveer 15 minuutjes gaar. Met de baktijd kun je dus spelen. wil je een meer stevige koek, dan kun je eens proberen om het 20 min te bakken. Laat de koeken 10 min afkoelen op de plaat en leg ze dan op een rekje om helemaal af te koelen.