Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Anne wat eet je dan allemaal?

0

Uiteindelijk draait het bij je nieuwe fittere ik om balans, dingen laten en extra dingen doen! Een #fitgirl kan veganistisch, koolhydraat arm, eiwitrijk, ‘clean’, vegetarisch, te weinig of teveel eten. Je hebt ze in alle soorten en maten.. Dat heb je al kunnen zien bij de verschillende eetdagboekjes die op deze site voorbij zijn gekomen. Wij gaan alle drie binnenkort ook onze eetdagboekjes op de website plaatsen!

Maar om terug te komen op de vraag; Anne, wat eet je dan allemaal om af te vallen en/of je gewicht te behouden?

Om te beginnen kan ik jullie niet vaak genoeg zeggen gebruik MyFitnesspall, weet wat je eet!  Inspiratie nodig of benieuwd naar hoe het werkt?? Intussen hebben al 147 mensen mij gevonden op de app, hoe? Check mijn blog; Met de billen bloot!  Ik ben een aardig druk baasje en ben dan ook altijd voorbereid. Geen verrassingen voor mij en in de ochtend mijn gehele dag plannen qua eten. Mijn vriezer zit vol, mijn koelkast meestal ook. In mijn koelkast veel bakjes verse soep, left overs en andere extra’s.

Verder heb ik een lijstje gemaakt van alle producten die ik ALTIJD in huis heb of op mijn boodschappenlijstje staan:

Eiwitten:
– Eieren, altijd! Want ik eet zo’n 10-15 eieren per week. JA echt waar.
– Magere kwark, eet ik ongeveer 500 gram van per dag plus vriendlief ook. Altijd een lading potten kwark in mijn koelkast dus.
– Whey eiwit shake. Pak ik niet meer zo vaak aangezien ik mijn eiwitten meestal uit mijn voeding haal. Maar ik bak er nog regelmatig mee en als ik en dag niet aan mijn eiwit target kom kan ik nog een shake pakken. Recept met whey?
– Kipfilet broodbeleg. Heb ik bijna altijd in huis. Lekker door een salade, lekker op een wrap, lekker op je brood of gewoon zo uit het vuistje. Mager en eiwitrijk, win win.
– Hüttenkäse, werkelijk alles word hier lekkerder door als je het mij vraagt. Ik gooi het op de wrap pizza, bij een salade, bij mijn groente, bij mijn zoete aardappel als dip of als dip voor wortel, komkommer of paprika. I LOVE HÜTTENKÄSE!
– Smartbars, voor de eiwitrijke (maar soms stiekem ook calorierijke, koolhydraatrijke) snack aanval of je middag dipje.

Fruit:
Ik heb altijd fruit in huis. Appels, standaard. Meestal ook gele kiwi, aardbeien of blauwe bessen. Bananen heb ik ook altijd in de fruitmand voor bijvoorbeeld een havermout ontbijtje of in de vriezer. Ik vries namelijk mijn rijpe bananen altijd in als ik er nog niet direct iets mee kan bakken. En zorg dat ik altijd rijpe bananen heb (in de vriezer) voor bijvoorbeeld een bananenbrood.

Groente:
Tomaat, ui, komkommer, wortelen en bijvoorbeeld augurken heb ik standaard in huis. Dan bijna altijd sla in welke vorm en soort dan ook. En ik heb altijd verschillende diepgevroren groente in huis. Het overkomt mij niet dat ik door alle haast geen groente bij mijn eten heb. Je hebt bij bijvoorbeeld de Lidl ook ingevroren wok groente. Die heeft me al eens gered samen met wat eieren zodat ik op een zondag avond toen de winkels al gesloten waren toch een heelrijk gezonde groente omelet te eten had! Verder koop ik de gehele week groente bij. Ook vaak wat in de aanbieding is of nou juist waar ik echt zin in heb.

Vetten:
Olijfolie, roomboter (ongezout), kokosolie en PAM spray (oke, hoort eigenlijk niet bij de vetten door de 0 kcal die het bevat maar ok). Alle 4 goed voor verschillende bereidingen. Zo eet ik een gebakken ei het liefst met roomboter, mijn kip met pam spray of kokosolie, mijn biefstuk met roomboter en kipschnitzel met olie of Pam. Zo kan ik lekker variëren. Ook een avocado, zalm of noten zijn vetten. Deze koop ik per gelegenheid. Als hier de hele dag noten naar me lopen te roepen, blijft er niets van die zak over 😉

Koolhydraten:
– Havermout , gewoon die hele goedkope. Voor havermout ontbijtjes maar ook voor allerlei baksels. Gemalen tot meel of gewoon de vlokken. Nu ik het weer over havermout heb bedenk ik me dat ik wat meer recepten uit het boek Havermoutje moet gaan maken..
– Zilvervlies rijst. Eigenlijk alleen de ronde korrel lang kokend (Jup, echt 45!! minuten) van EkoPlaza want die is het aller aller lekkerst!
– Quinoa. Super handig om voor een paar dagen te koken en in de koelkast te bewaren voor de volgende dagen bij je lunch of avond maaltje.
– (Spelt) Brood, Ik heb altijd brood in de vriezer. Soms wil je gewoon niets anders dan BROOD! (Ik eet ongeveer 3 keer per week brood denk ik)
– Speltmeel bestel ik altijd via bodyenfit. Spelt, maar ook tarwe, boekweit en amandelmeel heb ik altijd wel in mijn kastje staan. Ik kan soms ineens een bak aanval krijgen en wel 10 verschillende bananenbroden, muffins of andere cake willen maken. En natuurlijk voor mijn (bijna iedere) zondag pannenkoeken.
– Rozijnen, voor mijn baksels.
– Een lekkere (spelt) muesli voor ‘s ochtends bij mijn kwark bijvoorbeeld.
– Mais wafels, de per 4 verpakte van de Aldi! 96 kcal per 4 en ze zijn heerlijk zout. Soms wil je gewoon zout.

Vlees & vis:
Eigenlijk heel makkelijk. In mijn vriezer:
– Altijd kipfilet.
– Altijd runder gehakt.
– Altijd kippen gehakt.
– Altijd witvis.
– En variërend maar net wat ik mee heb genomen, in de bonus was of nieuwsgierig naar was.

Verder in mijn vriezer altijd!! bakjes met ingevroren plakjes cake, bananenbrood, muffins of andere heerlijke dingen. Ik bak veel en regelmatig en vries dan gelijk alles per plak in. Bijna dagelijks bestaat 1 van mijn snack momenten uit een eigen gebakken creatie.

Ik ben vast en zeker nog wat vergeten, al is het al een hele lijst. Ik hoop dat er wat bruikbare tips tussen zitten en wellicht heb jij nog een tip voor mij?

 

Hieronder een inspiratieverzameling en de rest vindt je op mijn Instagram check it: @getoutofyourfatsuit_anne

IMG_0176 IMG_0237 IMG_0437 IMG_0797 IMG_0859 IMG_0874 IMG_0997 IMG_1015 IMG_1404 IMG_1471 IMG_1479 IMG_8820 IMG_9381 IMG_9607

 

sporten, voeding en vakantie.. Of wil ze eigenlijk iets anders vertellen?
Share.

About Author

Author Image

#ondernemer #power #-35kilo #motivatie #getoutofyourfatsuit

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Vul je E-mailadres in en blijf up-to-date.